Regulament “Fashion TV Designers Contest”

Pentru a aplica la concursul Fashiontv Designer Contest apasa aici.

Art. 1. Organizatorul

Organizatorul concursului “Fashion TV Designers Contest” este S.C. FASHIONTV RO S.R.L.

Nr.ord.reg.com/an J13/1209/2008, cu Sediul in Constanta, Str. Merisor nr. 8, denumita in cele ce urmeaza Organizator. Programul se desfasoara pentru Fashion TV Romania

Decizia de derulare a concursului conform regulilor din prezentul regulament este finala si obligatorie pentru participanti.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica sau schimba regulamentul, dar nu inainte de a anunta publicul, in aceeasi modalitate in care a facut si informarea initiala.

Art. 2. Drept de participare

Activitatea concursului “Fashion TV Designers Contest” se adreseaza:

– tuturor persoanelor fizice, cu domiciliul stabil in Romania, care urmeaza cursurile sau sunt absolventi ai unei facultati de Arte Plastice, sectia Moda/Design vestimentar si se inscriu sau sunt inscrise pe site-ul www.fpepole.ro.

-tuturor persoanelor fizice, cu domiciliul stabil in Romania, care doresc o cariera de designer vestimentar, fara a avea studii de specialitate si au un portofoliu relevant de design vestimentar.

In ambele cazuri portofoliul este obligatoriu si trebuie uploadat in contul fpeople.ro, sectiunea portofolui foto, alaturi de schitele necesare prezentului concurs.

Art. 3. Perioada de desfasurare

Concursul va incepe pe data 25 februarie 2014, ora 12:00:00 si va dura pana la data de 4 aprilie 2014 ora 23:59:59 (Inclusiv). Concursul se va desfasura exclusiv prin intermediul website-ului www.fpeople.ro

Art. 4 Tema concursului

Tema concursului este “Tinuta Fashion TV”, astfel toate schitele de haine inscrise in concurs trebuie sa respecte tema concursului Participantii isi vor putea exprima creativitatea alegand una sau mai multe dintre cele trei subiecte de schite puse la dispozitie:

  1. Tinuta de seara
  2. Tinuta casual
    1. Tinuta de plaja (costum de baie)

Participantii trebuie sa se inscrie in concurs prin uploadarea unui numar de una pana la cinci schite, reprezentand tema mentionata. Schitele trebuie sa fie in format jpg sau png.

Art. 5. Mecanismul de desfasurare al concursului

Mecanismul de desafsurare al concursului presupune urmatorii pasi:

5.1 Inregistrare si upload schite:

Participantii trebuie sa completeze obligatoriu toate datele personale cerute la inregistrarea cu un cont nou pe website-ul www.fpeople.ro

Persoanele participante trebuie sa uploadeze schitele in sectiunea Galerie a contului de utilizator. Galeria trebuie sa detina numele de “Galerie Fashion TV Designer Contest”

Perioada de inregistrare si upload schite se realizeaza intre 25 februarie 2014, ora 12:00:00 si se desfasoara pana la data de 26 martie 2014, ora 23:59:59 (inclusiv).

Materialele necesare inscrierii in concurs sunt:

– Un numar de minim o schita si maximum 5 schite de design vestimentar. Imaginile trebuie sa fie de tip jpeg, dimensiuni 1000×800 px

– Schitele trebuie sa respecte tema principala a concursului (Creatie Fashion TV) si trebuie sa contina elementele grafice ale Fashion TV (logo). Elementele vor fi afisate pe pagina destinata concursului pe site-ul www.fpeople.ro

– Pentru participantii care au portofoliu personal online, este obligatoriu sa completeze in profilul fpeople.ro link-ul catre acesta in sectiunea INFO, campul CV.

Un participant va avea dreptul sa participe cu un singur cont de utilizator si cu o singura galerie de schite. In cazul in care Organizatorul va identifica mai multe conturi de utilizator apartinand aceluiasi participant, acesta isi rezerva dreptul de a anula inscriea in concurs a participantului respectiv.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a limita inscrierea in concurs a materialelor care nu au legatura cu acest concurs, cu tema acestuia si care nu intrunesc criteriile minime tehnice si estetice de participare in cadrul concursului “Fashion TV Designers Contest”, conform acestui regulament, sau care nu sunt insotite de informatiile referitoare la datele de identificare ale participantului.

Organizatorul nu isi asuma nici o responsabilitate referitor la completarea informatiilor solicitate, in mod eronat, din formularul de inregistrare in comunitatea www.fpeople.ro sau upload-ul schitelor, avand drept consecinta imposibilitatea inregistrarii acestuia ca participant la concurs, a validarii candidaturii acestuia.

5.2 Selectia semi-finalistilor

Pe data de 27 martie 2014, ora 23:59:59, Organizatorul va realiza selectia participantilor semi-finalisti. Numarul de participanti semi-finalisti este de 15 designeri.

Selectia semi-finalistilor se va realiza pe baza schitelor, de catre o echipa de specialisti din cadrul Fashion TV. Schitele vor fi notate din punct de vedere al temei solicitate, al creativitatii cat si al tehnici/modalitatii de realizare.

5.2.1 Conditii de validare a semi-finalistilor

In data de 27 martie 2014, Organizatorul va contacta telefonic cei 15 designeri semi-finalisti. Semi-finalistii vor avea la dispozitie 24 de ore pentru a raspunde Organizatorului si pentru a intra in posesia informatiilor referitoare la urmatoarea etapa a concursului.

Castigatorii concursului vor fi contactati telefonic incepand cu data de 27 martie 2014. Castigatorii vor fi apelati in termen de maxim o zi lucratoare (maxim 2 apeluri la ore diferite in intervalul orar 10:00 ‐20:00) de la data desemnarii de catre un reprezentant al Organizatorului pentru a fi validat telefonic. In conditiile in care potentialul castigator nu poate fi contactat in termenul respectiv (prin imposibilitate de contactare se intelege, ca de exemplu, dar fara a se limita la situatiile in care numarul de telefon nu este alocat, telefonul este inchis sau numarul respectiv nu poate fi contactat etc.) acesta va fi invalidat si se va trece la participantul care ocupa locul 2 in clasament .

Participantul care ocupa locul 2 in clasament va trebui sa indeplineasca aceleasi conditii pentru a putea fi validat.

5.3 Interviuri cu semi-finalistii

In 28 martie 2014 , semi-finalistii se vor prezenta la locatia Organizatorului aflata la Casa Vernescu, Calea Victoriei nr 133, sector 1, Bucuresti, pentru interviurile finale.

Fiecare dintre cei 15 semi-finalisti vor avea o serie de interviuri cu o echipa specializata a Fashion TV.

In data de 15 martie, ora 10:00:00, se vor anunta individual cei 8 finalisti care vor trece in etapa practica. Acestia au la dispozitie 24 de ore pentru a confirma participarea la urmatoarea etapa.

5.4 Etapa practica

In perioada, 29 martie – 3 aprilie 2014, cei 8 finalisti isi vor desfasura activitatea la fabrica casei de moda Atmosphere.

Transportul, cazare si masa pentru participantii care nu au domiciliul in Bucuresti vor fi asigurate de catre Organizator.

5.5 Finala concursului “Fashion TV Designer Contest”

In data de 4 aprilie 2014, va avea loc evenimentul de prezentare al creatiilor realizate de participant in “etapa practica”.

Alegerea castigatorului va fi realizata de catre un juriu format din designeri vestimentari ai casei de moda Atmosphere si speciliasti din cadrul Fashion TV.

Premiul concursului consta in doua posturi de designer vestimentar in cadrul casei de moda Atmosphere.

Art. 6 . Conditii cu privire la materialele inscrise in concurs

Organizatorul va controla toate inregistrarile inscrise in concurs. Organizatorul va selecta si anula inscrise in concurs care nu respecta oricare dintre criteriile solicitate de catre acesa. De asemenea, nu sunt acceptate inscrierile care contin urmatoarele:

– Schite truncate sau colaje

– Schitele care reprezinta copii sau editari ale unor schite prezente deja in revistele/website-urile de specialitate

– Schitele pe care Organizatorul le considera obscene, sau al caror continut poate provoca obiectii de orice fel

– Schitele inscrise de angajati ai Organizatorului sau de partenerii acestora si de catre membrii familiilor acestora

‐ Schitele care nu se incadreaza in tematica impusa

Prin inscrierea unei schite, participantul isi asuma raspunderea ca respective creatie este proprie si orginala si ca nici o alta parte nu are drepturi, titluri, pretentii sau interes asurpa ei si ca este de acord ca Organizatorul sa utilizeze schitele inscrise in concurs in vederea realizarii/promovarii unor diverse evenimente Fashion TV.

Deasemenea, prin participarea la acest Concurs, se prezuma cunoasterea faptului ca, in situatia in care schitele inscrise in concurs sunt desemnate castigatoare, acestea vor fi publicate pe orice material/website, fara plati compensatorii, pe o perioada de timp nedeterminata

Organizatorul nu este responsabil pentru publicarea unor materiale asupra carora utilizatorii nu poseda drepturi de proprietate intelectuala. Toata responsabilitatea revine celor care au inscris respectivele schite pe www.fpeople.ro

Art. 7. Conditii de validare

Pentru ca participarea sa fie valida trebuie sa fie indeplinite conditiile privitoare la inregistrarea in concurs a participantului si respectarea prevederilor regulamentului concursului.

Art. 8. Conditii de invalidare a participantilor

Participantii concursului vor fi invalidati in urmatoarele conditii:

Daca datele personale, la inregistrarea pe website-ul www.fpeople.ro nu sunt completate

– Daca inregistrarea in concurs contine informatii false ori vadit eronate.

– Daca au incercat sa fraudeze concursul; Decizia va fi luata cu ajutorul analizei efectuate de persoane specializate in domeniul informaticii

– Daca materialele inscrise in concurs contin lucrari copiate din lucrari publicate in presa sau online la o data anterioara inscrierii in concurs a materialului/materialelor in cauza;

In cazul in care semi-finalistii nu pot fi contactati pana la data de 10 martie pentru validare, in urma contactarii telefonice in vederea confirmarii datelor de inscriere in concurs, sau Organizatorul identifica neconcordante intre datele completate in formularul de inscriere si creare cont si datele declarate telefonic, atunci Organizatorul isi rezerva dreptul de a invalida respectivul castigator.

Din dorinta de a nu prejudicia nicio persoana care doreste sa participe la Concurs, Organizatorul isi rezerva dreptul sa poata efectua verificari in ceea ce priveste corecta participare la Concurs pe toata perioada desfasurarii Concursului si in perioada de validare.

Art. 9. Limitarea raspunderii

Organizatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru:

– Inscrierile care nu contin toate informatiile obligatorii sau nu permit confirmarea identitatii

– participantului;

– Inscrierile care contin informatii false ori vadit eronate si care nu indeplinesc conditiile de validitate

– Eventualele dispute legate de dreptul de proprietate sau drepturile de proprietate intelectuala asupra schitelor inscrise in Concurs;

– Erori cauzate de intreruperea neasteptata a serviciului de hosting al site‐ului (pana de curent, atacuri DDOS)

– Pierderea de catre participant a datelor de logare, blocarea adresei de e‐mail a participantului sau alte defectiuni ale altor mecanisme decat ale site‐ului, implicate in procesul de reamintire a parolei si userului.

– Erori cauzate de folosirea incorecta a computerului personal de catre participant (intreruperea sursei electrice a computerului, erori date de sistemul de operare instalat pe computer, erori date de virusarea sistemului de operare al computerului, erori date de folosirea cu rea vointa a tehnologiei de catre participant in scopul de a manipula rezultatele concursului).

Art.10. Litigii

Eventualele litigii aparute intre Organizator si participantii la concurs se vor solutiona pe cale amiabila, iar în cazul în care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate in instantele judecatoresti romane competente material si teritorial.

Eventualele reclamaţii legate de derularea Concursului se pot trimite pe adresa de e‐mail fashionjobs@fashiontvromania.com.ro Organizatorului (FashionTV Romania.) in termen de maxim 1 zi lucratoare de la data anuntarii publice ale semi-finalistilor si finalistilor. Dupa expirarea acestui termen, Organizatorul nu va mai lua in considerare nici o reclamatie.

Art. 11. Alte Clauze

Decizia Organizatorului in orice privinta este finala si aplicabila tuturor participantilor. Prin participarea la Concurs, participantii sunt de acord sa respecte regulile si alte conditii stabilite de regulamentul oficial al Concursului.

Pentru a aplica la concursul Fashiontv Designer Contest apasa aici.