Ellie Saab, Colectia de primavara/vara 2010 

Eleganta este termenul care surprinde cel mai bine spiritul colectiei pentru primavara-vara 2010 semnata Elie Saab. Asimetriile, materialele suprapuse, accentul asupra umerilor, toate au contribuit la crearea unei imagini puternice, a unui stil care se poarta cu indrazneala, incredere si stapanire de sine.

Detaliile stralucitoare si printurile pixelate au dezvaluit sursa inspiratiei in noptile instelate din desert. De altfel, culorile au pastrat aceeasi tema, creand o frumoasa atmosfera romantica: negru, rosu (asemenea cerului la apus), tonuri inchise de albastru, tonuri de bej in amurg.

Materialele, in concordanta cu nuantele alese, au variat de la un satin foarte lucios pana la complet mat, broderiile argintii sau intr-un aur cu valente antice aducand un plus de pretiozitate. Accesoriile au lipsit aproape cu desavarsire, doar cateva coliere foarte lungi impodobind rochiile negre, lipsite de stralucire. Posetele plic, de dimensiuni foarte mici, purtate de modele, au fost de ajuns pentru a desavarsi tinutele elegante, auto-suficiente.