Oscar de la Renta a pierdut lupta cu cancerul, la vârsta de 82 de ani. Un veteran al creației vestimentare în adevăratul sens al cuvântului, designerul a murit luni seara în reședința sa din Kent, Connecticut. În urmă cu o lună și-a prezentat, la Săptămâna Modei de la New York, cea din urmă colecției care îi poartă semnătura.

Oscar Aristides de la Renta Fiallo s-a născut în Santo Domingo, Republica Dominicană, și și-a făcut ucenicia în domeniul designului vestimentar în atelierul celebrului Cristobal Balenciaga. Anii 1960 au reprezentat și primele momente de glorie pentru Oscar de la Renta, care a devenit unul dintre designerii Primei Doamne Jacqueline Kennedy. De-a lungul timpului, a creat pentru importante case de modă precum Lanvin și Balmain. Creațiile sale au trecut testul timpului, fiind și în prezent opțiunea multor celebrități atunci când vor să uimească prin eleganță la evenimente oficiale și pe covorul roșu.

În 2007, la scurt timp după ce a fost diagnosticat cu cancer și după o primă operație reușită, designerul Oscar de la Renta declara: “Singurele certitudini în viață sunt acelea că ne naștem și că murim. Trăim cu senzația că suntem nemuritori. Cel mai important lucru pe care îl înveți în urma acestui semnal de alarmă (cancerul) este că trebuie să apreciezi fiecare zi a vieții tale.”

oscar-de-la-renta-ultimele-colectii-20-9.jpg

Septembrie 2014, New York: Oscar de la Renta la finalul show-ului său, alături de top-modelele Karlie Kloss și Daria Strokous

Brandul Oscar de la Renta va continua să existe pe scena modei, direcția creativă a casei de modă fiind preluată de designerul Peter Copping, care în trecut a colaborat cu Nina Ricci.

oscar-de-la-renta-rochie.jpg

Oscar de la Renta, anul acesta, alături de Amal Alamuddin, actuala doamnă George Clooney, a cărei rochie de mireasă a creat-o

Descoperă în galeria de mai jos ultimele creații ale designerului Oscar de la Renta, din colecțiile de toamnă-iarnp 2014/2015 și primăvară-vară 2015.

Foto: Style.com