adidas Originals prezintă colecția ZX Flux pentru sezonul primăvară-vară 2014. Lansat pentru prima dată în 1989, ZX 8000 a fost mai mult decât un nou model de pantof sport. Parte din familia ZX, pionierii adidas Originals, ZX 8000 a reprezentat un pas înainte, venind cu un design ce integra spiritul atleților dedicați și confortul specific street style-ului din lumea întreagă.

Pentru a oferi cea mai bună performanță pentru utilizatorul de zi cu zi, au fost proiectate tehnologii inovatoare, precum tehnologia SoftCell integrată în zona călcâiului și noul sistem Torsion cu talpă ramificată, ce oferă libertate de mișcare piciorului și călcâiului. La exterior, protecția pentru călcâi a modelului ZX 8000 oferă un suport esențial și aduce în același timp un design futurist, fiind un element care s-a făcut remarcat încă de la început.

m22508_prftwstbty_001_fi.jpg

Dar adevărata inovație adusă de modelul ZX 8000 a fost aspectul său impresionant. Comunitatea celor care poartă pantofi sport a fost luată prin surprindere de nuanța originală Aqua și combinațiile contrastante dintre violet și galbenul-lămâie al celor 3 dungi. Alături de caracteristicile tălpii exterioare, aceste elemente de design au lăsat o amprentă stilistică ce rezonează până în prezent. Construit pentru trendsetteri, pantoful a avut câteva reveniri de-a lungul anilor ‘90 în noi combinații de culori îndrăznețe ce s-au impus în stilul de modă urban.

m19839_prftwstbty_fi.jpg

La 25 de ani de la crearea sa, modelul ZX 8000 este o mărturie a creativității și spiritului de pionierat care l-au adus pentru prima dată pe străzi. Fuziunea dintre noile tehnologii inovatoare și designul caracteristic familiei ZX 8000 dă naștere unor modele de pantofi legendari. Odată cu noua generație a modelului ZX, formula lui ZX 8000 abordează o direcție cu totul nouă, renunțând la excese în favoarea esențialului.

m19845_prftwstbty_fi.jpg

Pornind de la moștenirea design-ului futurist, care a îndrăznit să fie diferit, noul model ZX FLUX oferă un stil minimalist, un șevalet alb ce așteaptă ca pionierii actuali să-și lase amprenta pe el.