A fost desemnată Ftv Tourism Model 2013, premiu ce a propulsat-o în concursul de frumuseţe Fashiontv Most Liked Model Awards din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, la care a câştigat cu ușurință chiar locul I. Numele ei este Alexandra-Ioana Andrioaia și s-a născut în Pașcani la data de 5 iunie 1992, în zodia gemeni, zodie care s-a dovedit a fi un adevărat talisman pentru modelul-minune al Fashiontv România.

Debutul prodigios în fulminanta carieră de model ne-a făcut curioși să aflăm povestea frumoasei ieșence și dacă aceasta deține secretul rețetei succesului. Citiți mai jos un interviu cu Alexandra Andrioaia:

În afara carierei de model, mai ai timp și de studii? Urmezi o facultate?

Am absolvit Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu”, profilul matematică-informatică, și am studiat Bioinginerie la Facultatea de Bioinginerie Medicală, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași. În momentul de față urmez cursurile unui Master de Marketing la Academia de Studii Economice din București.

Ai timp și pentru activități în aer liber?

Fac sport și îmi place să am un stil de viață cât mai activ care să îmbine activitățiile de zi cu zi cu cele de relaxare.

Ce premii de frumusețe ai câștigat?

Am fost desemnată Ftv Tourism Model în cadrul ediţiei din 2013 a competiţiei Black Sea Model Awards, premiu ce mi-a asigurat participarea la ediţia din 2014 a concursului de frumuseţe Fashiontv Most Liked Model Awards din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, la care am câştigat locul I. Dincolo de acestea, cele mai satisfăcătoare realizări rămân totuși cele pe plan personal și lucrurile pe care le-am învățat din toate aceste experiențe.

Există dimensiuni ideale? Cât de importante sunt cifrele vehiculate în industria modei? Perfecțiunea se poate măsura?

Consider că detaliile legate de greutate și măsuri sunt irelevante, întrucât ele sunt relative și nu crează întotdeauna sentimente pozitive, motiv pentru care, din punctul meu de vedere, cel mai bun evaluator este oglinda. Mă interesează atât ce vad în oglindă, cât și cum mă simt în pielea mea.

Mediul în care activezi poate fi un factor de presiune, dar independent de acesta, modul în care arăt și mă simt contează foarte mult pentru mine și am certitudinea că exigențele mele ar fi aceleași chiar dacă nu aș activa în această industrie.

Cum te imaginezi în viitor?

Având în vedere că acum 5 ani nici nu-mi imaginam că aș putea trăi viața pe care o am acum, sunt rezervată în a mă exprima asupra viitorului. Ceea ce pot spune este că în ciuda faptului că stabilirea unui „țel” de tipul: vreau să devin/realizez/fiu etc. te poate ghida și motiva uneori în îndeplinirea visului tău, este foarte important să iți permiți să guști din toate frumusețile și oportunitățile vieții.

Așadar, trăiesc și mă bucur de fiecare moment care mă conduce către ceea ce îmi doresc sau către ceea ce mi-am propus pentru că aceea e adevărata călatorie.

Ai persoane pe care le admiri? Cine sunt modelele tale? Pe cine apreciezi din lumea modei?

Bineînțeles că am persoane pe care le admir, începând cu familia, cercul de apropiați și continuând cu personalități ale tuturor timpurilor, dar nu voi începe să enumăr pentru că nu-mi doresc să omit pe nimeni.

Cum ai început colaborarea cu Fashiontv?

Colaborarea mea cu fashiontv a început în 2010 în urma participării la un casting din cadrul campaniei Caravana Fashiontv „Eşti frumoasă, fii deşteaptă! Fashiontv îţi dă o şansă!”… şi s-a ţinut de cuvînt! Ba chiar mai mult, l-a depăşit, pentru că aceşti ani coincid cu cea mai frumoasă perioadă din viața mea, cu trăiri și momente care m-au îmbogățit atât profesional cât și spiritual.

Cum s-a schimbat viața ta de când ai început colaborarea cu Fashiontv?

Am reușit să-mi depășesc majoritatea așteptărilor şi am avut ocazia să călătoresc în ultimii doi ani, cât poate alţii în 10. Vizitez locuri inedite, particip la evenimente exclusiviste, mă distrez, şi mai presus de toate împărtăşesc aceste clipe cu echipa fashiontv, căreia îi sunt profund recunoscătoare!

Care este motto-ul după care te ghidezi în viață? Ai un citat preferat?

Recunosc că de-a lungul timpului am ajuns să cred cu tărie că dacă îți dorești ceva cu adevărat, tot Universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău. Am o colecție de citate preferate, colecție pe care o îmbogățesc citind în special biografii, autobiografii, memorii, jurnale, etc. Mi se pare fascinantă atât ideea de acces facil la povestea de viață a unei anumite persoane, dar și lucrurile pe care le pot afla și învăța.

Ce înseamnă Fashiontv pentru tine?

Fashiontv este mediul care îmi înfrumusețează viața, mă provoacă, mă ambiționează, mă bucură, mă perfecționează și îmi aduce satisfacții dintre cele mai variate.

Care crezi că sunt ingredientele succesului?

Din punctul meu de vedere primul ingredient al succesului este să iți amintești mereu “de unde ai plecat”. Mai departe, acesta trebuie “asezonat” cu ambiție, determinare, perseverență, entuziasm, echilibru, onestitate, integritate și bineînțeles, recunoștință.

Ce sfaturi i-ai da unei tinere aspirante a meseriei de model?

Nu mă simt în măsura de a da sfaturi, dar aș putea cu siguranță să le încurajez în primul rând să îndrăznească. Să îndrăznească să aspire, să viseze, să fie ele însele și să pună un strop de pasiune în tot ceea ce fac!

Am trăit alături de Fashiontv clipe extraordinare și cred că e păcat să își refuze o astfel de poveste!