Andreea Tincu a creat pentru Sense o colectie in care petele de culoare alcatuiesc o compozitie ludica, un joc de linii si puncte pe suprafete intens colorate.

Este doar o linie dintre cele pe care le propune brandul pentru primavara/vara 2012 si este inspirata din arta pictorului american Morris Louis, exponent al miscarii Color Field Painting, pictura abstracta care a a fost creata si promovata in New York, intre anii 1940 si 1950.

Cheerful Color-Blocking este, de altfel, unul dintre trendurile internationale importante in noul sezon, iar marca Sense urmareste in permanenta aceste tendinte extrem de importante in industria textila.

Colectia propusa de designer este versatila si grafica. Linia dreapta, oblica sau franta este un element important in compozitia tinutelor. Jocul colorat al liniilor este completat de tighelele manuale, contrastante, de o expresivitate decorativa deosebita. Aceeasi expresivitate se regaseste si in combinatiile cromatice cu un impact vizual puternic, gen galben / portocaliu si bleumarin. Este o linie cu piese clar construite, amintind de siluetele anilor “60, cu rochii in A, jachete si trench coats cu detalii trasate precis. Pentru ansamblul pieselor concepute pe aceasta geometrie de forme si culori brute, arta pictorului Morris Louis este pretextul unor accente care confera o anumita picturalitate, in special in partea a doua a colectiei, atat pe imprimeuri, cat si pe jocul de structuri si culori din tricotajele care reproduc, efectiv, detalii din tablouri.

Accesoriile colectiei sunt desenate de Andreea Tincu pentru Papucei.

Machiaj – Make up for ever

Hair styling- Oksana Studio

Foto- Alex Buruntia & Stefan

www.fashionsense.ro

www.papucei.ro