Angelina Jolie si Johnny Depp se numara printre numele celebre de la Hollywood care au fost incluse in Guinness World Records 2010, editorii hotarand ca editia de anul viitor sa celebreze astfel primul deceniu al secolului XXI, informeaza prnewswire.com.

Unul dintre recordurile incluse in editia din 2010 a Guinness World Records apartine Angelinei Jolie, una dintre vedetele cel mai bine platite din lume, care a primit titlul de cea mai influenta actrita. Este pentru a doua oara consecutiv cand Angelina Jolie se situeaza in fruntea acestui clasament, dupa ce, anul trecut, si iubitul ei, Brad Pitt, se situa in fruntea topului celor mai puternici actori. In 2009, insa, Brad Pitt a fost intrecut de Johnny Depp, desemnat cel mai puternic actor in urma succesului inregistrat de cele mai recente filme ale sale, printre care si cele din franciza de succes "Piratii din Caraibe".

"De la vrajitori si super-eroi la vampiri si vulcanieni, acesta a fost un deceniu fantastic pentru Hollywood, iar Guinness World Records a fost aici ca sa imortalizeze acest lucru
", a declarat Craig Glenday, editorul-sef al Guinness World Records.

Franciza "Harry Potter" i-a adus in lumina reflectoarelor pe Daniel Radcliffe si Emma Watson, a caror ascensiune a urmat traiectoria de succes a francizei create de J. K. Rowling. Daniel Radcliffe a fost desemnat cel mai profitabil actor din ultimul deceniu, tanarul britanic fiind prezent in lungmetraje care au generat, in medie, incasari de 558 de milioane de dolari fiecare. La randul ei, Emma Watson este actrita cu cea mai mare medie de incasari din box
office, ea aparand pe afisul a sase dintre filmele ale caror incasari au trecut de 753,7 milioane de dolari.

In privinta celor mai vizionate filme ale ultimului deceniu, Guinness World Records a decis ca cea mai recenta parte a francizei "Star Trek" a inregistrat cele mai multe descarcari ale trailerului in decurs de 24 de ore, 1,8 milioane, pe apple.com, in prima zi de la lansare. Totodata, filmul a inregistrat peste cinci milioane de descarcari ale trailerului in primele cinci zile de la lansare.

"Amurg/ Twilight" a fost desemnat filmul regizat de o femeie care a inregistrat cele mai mari incasari, conform Mediafax .

Din editia 2010 a Guinness World Records nu lipseste Sylvester Stallone, desemnat actorul cu cele mai multe nominalizari la categoria "cea mai proasta interpretare masculina" a premiilor Zmeura de Aur, dupa ce a obtinut zece din cele 30 de nominalizari. De cealalta parte, Ben Stiller este actorul cu cele mai multe nominalizari la premiile Zmeura de Aur intr-un singur an, el stabilind un adevarat "record" in 2004, cand a fost nominalizat pentru cinci filme: "Surpriza: vine Polly!", "Un stirist legendar: Ron
Burgundy", "Pazea la minge!", "Invidie" si "Politisti fara maniere".

Volumul Guinness World Records 2010 va fi disponibil pe piata din 17 septembrie 2009. Site-ul www.guinnessworldrecords.com ofera mai multe informatii despre Guinness World Records 2010, despre modul in care se poate participa la Guinness World Records Day 2009 si despre modalitatea de votare a recordurilor preferate.

Titlurile de "cel mai puternic actor" si "cea mai puternica actrita" se bazeaza pe rezultatele care centralizeaza cautarile din ultimele 12 luni pe Google, Yahoo! si Factiva, numarul stirilor aparute pe IMDB PRO, castigurile publicate in revista Forbes si actiunile afisate in Celebdaq.

Guinness World Records reprezinta autoritatea universal recunoscuta in domeniul inregistrarii recordurilor pe plan mondial. Aparuta pentru prima data in 1955, cartea anuala Guinness World Records este, in prezent, publicata in peste 100 de tari si in 25 de limbi, fiind unul dintre cele mai populare volume, cu peste 3 milioane de copii vandute anual in lume.

SURSA: www.stilfeminin.ro