Armani Prive, Colectia Haute Couture primavara/vara 2010, Paris

Un alt spectacol mult asteptat al saptamanei modei de haute couture de la Paris a fost reprezentat de colectia Armani Prive.

Tema colectiei a fost una lunara, cu reprezentarea fazelor lunii, primul patrar, stralucirea argintie a astrului intre stelele noptii.

Tesaturile au dus cu gandul la stralucirea boltei instelate si la razele reci si argintii ale lunii: organza opaca, nuante perlate de alb sau roz sau straluciri de aur si tulle matasos.

Simbolul lunii a fost marcat prin prezenta broselor de argint cu pietre pretioase in forma de semiluna care inchideau taioarele cambrate sau sub forma colierelor groase purtate la baza gatului. Tematica lunara s-a facut remarcata si in croielile umerilor taioarelor, a curbelor cazute pe talie sau crinolinelor rochilor.  

Aplicatiile de pietre stralucitoare, paiete, lameurile si cristalele au marcat una dintre cele mai frumoase colectii ale acestui sezon.

Cu gandul la stralucirea Caii Lactee si negrul adanc al universului, spectatorii primelor randuri precum Anne Hathaway sau Tina Turner au declarat la sfarsitul prezentarii: "A fost spectaculos. Tot ce imi doresc este sa port o parte dintre aceste creatii la evenimentele si spectacolele la care voi fi prezenta." "Am remarcat cel putin 6 rochii pe care as dori sa le port la urmatoarele mele aparitii de pe covorul rosu..".