Daca pe la noi bataliile in senat sunt dureroase, motiunile de cenzura se tin lant si cantaretii de muzica populara fac si voteaza legi in parlament stati sa vedeti ce se petrece la ei, la cei care au ceva mai multa experienta in ale democratiei. 

Denumit "King Giorgio" si recunoscut ca fiind un tip destul de dictatorial atunci cand vine vorba de organizarea, munca si desfasurarea evenimentelor de moda, designerul italian Giorgio Armani a fost propus de catre Santo Versace pentru un loc in senat.

Ca o paranteza trebuie spus ca Santo Versace face parte din familia si brandul (rival) Versace, frate mai mare a celor doi cunoscuti designeri Donatella si Gianni, el insusi fondator, organizator si manager al prestigioasei case de moda.

Acum mai bine de o saptamana, Mr. Versace a trimis presedintelui italian Giorgio Napolitano o scrisoare prin care il propunea pentru un loc in senatul italian pe nimeni altul decat Giorgio Armani. Daca ocuparea unui astfel de post pentru un politician obisnuit este prin vot, propunerea de fata are la baza un concept prin care presedintele poate numi "senator pe viata" o personalitate si asta ca recunoastere a realizarilor de-o viata ale acesteia.

Argumentele au fost clare: "Nimeni nu poate face o treaba mai buna decat Giorgio Armani in a prezenta o Italie frumoasa – cea pe care ne-o dorim" a spus Santo Versace.

Daca presedintele italian va accepta aceasta numire, atunci Armani va sta alaturi de un senat constituit in mare parte din aliatii primului ministru Berlusconi, politicieni de centru-dreapta – poate o gura de aer prospat dupa ce mai sus numitul prim a fost implicat in atatea scandaluri cu mai mult sau mai putin frumoase domnisoare. 

Daca Santo Versace a facut aceste declaratii si scrisori oficiale plin de hotarare si incredere, designerul italian Giorgio Armani nu a facut nici macar o singura declaratie oficiala ca raspuns la toate aceste propuneri.