In acest weekend Avatar a reusit sa devina filmul cu cele mai mari incasari din intreaga istorie a cinematografiei. Acesta a depasit recordul stabilit de Titanic insumand nu mai putin de 1288 de miliarde de dolari, diferenta fata de recordul initial fiind de 46 de milioane de dolari.

Ce este de remarcat este faptul ca proiectiile la nivel global sunt si cele care au reusit sa aduca Avatarul pe primul loc al incasarilor: aproximativ 70% din incasari provin din afara Statelor Unite si Canadei.

Doua mari tari au contribuit la avantul pe care filmul Avatar l-a luat in incasari si care acum 13 ani nu au influentat in aceeasi masura incasarile Titanicului: China si Rusia. Numai in weekend incasarile realizate in China au adus 11.2 milioane de dolari.

Un alt aspect important al succesului acestui film si al incasarilor mari o constituie si tehnlogia 3D utilizata in realizarea acestuia si pretul mai ridicat pe care il presupune vizionarea in sali speciale. Numai salile de tip IMAX au adus in 38 de zile incasari de peste 134 de milioane de dolari cu un pret mediu de 15 dolari pe bilet.

Daca peste toate acestea punem la socoteala inflatia vom vedea, conform departamentului de statistica a SUA, ca filmul "Pe aripile vantului" ramane liderul clasamentului cu incasari de peste 400 de milioane la vremea lui (1939) care azi ar echivala cu peste 6 trilioane de dolari, dar "Avatar" ar detrona oricum Titanicul cu o suma calculata la inflatie ajungand la 1288 de milioane de dolari.