Catalin Botezatu si-a rezervat la sfarsitul lui 2009 si inceputul lui 2010 o vacanta in care a explorat zona salbatica a Patagoniei si a Antarcticii. Mai intai, Catalin a vizitat Buenos Aires-ul, capitala Argentinei, unde a petrecut Revelionul si a admirat strazile pitoresti argentiniene, unde localnicii danseaza in voie, in aer liber traditionalul tango.

Mai apoi, a vizitat una din cele mai inedite si luxoase, in acelasi timp, biblioteci din lume. Este vorba de El Ateneo, o sala de spectacole pe patru niveluri, care a fost transformata in cafenea artistica. In Buenos Aires Catalin a vizitat si mormantul Evei Peron, sotia presedintelui Juan Peron, al Argentinei din anii 1940, dar si Delta Tigre, una din cele mai frumoase si vizitate delte din toate lumea.

Dupa cateva zile petrecute in capitala Argentinei, Catalin Botezatu s-a indreptat spre sudul tarii, in zona Patagonei, in dorinta de a admira frumusetile salbatice dar si a ajunge la granita cu Antarctica .

A ajuns astfel sa vada muntii inalti ai patagoniei, acoperiti permanent cu zapada, un muzeu al mamiferelor subacvatice si paduri inghetate, ale caror copaci, desi, in plina vara, erau acoperiti de turturi, fiind afectati de iernile lungi si geroase cand sunt acoperiti de zapada de aproape 20 de metri inaltime.

Catalin a fost impresionat de o priveliste care a devenit obiectiv turistic in ultimii ani. Este vorba de o zona in care copacii sunt aplecati, fiind afectati de vantul polar, peisajul sumbru bucurandu-se de o mare atentie turistica.

In Patagonia, dupa ore bune de mers cu avionul si cu trenul, Catalin a ajuns in final in cel mai sudic punct al pamantului, gara "Ecstacion del fin del Mundo" (gara de la capatul pamantului), unde, de-a lungul istoriei, au fost deportati prizonierii pentru a munci in folosul comunitatii.

De acolo, Catalin a mers cu spargatorul de ghiata catre unul din cei mai mari ghetari din lume. Este vorba de o platforma imensa, de 15 km lungime, 5 latime si 50 de metri inaltime, deasupra apei, parte a ghetarului mama (150 km lungime) desprins din calota polara. Fascinat de peisajul pe care il vazuse doar la Discovery sau National geographic, Catalin a escaladat pe imensul ghetar si a inspirat aerul rece si proaspat al Antarcticii.

De la capatul pamantului, dupa 14 zile istovitoare, Catalin a luat avionul spre o destinatie extotica, poate cel mai frumos loc de pe pamant: Tahiti si Bora Bora. Acolo si-a rezervat cateva zile de relaxare, in St. Regis Resort, la umbra palmierilor, la plaja, si a facut snorkeling si diving, pasiunile sale, dar a si hranit rechinii, intrand intr-o cusca metalica scufundata la peste 10 metri sub Ocean.