Burberry Prorsum, Londra, Colectia Primavara/Vara 2010

Revenirea lui Christopher Bailey de la Milano pentru cea de-a 25-a aniversare a saptamanii de moda de la Londra a insemnat reinventarea bejului si a influentelor "military". Asa cum el insusi declara, primavara lui 2010 reprezinta sezonul curelelor la Burberry, ele aparand atat la deja clasicele trenciuri, cat si in talia rochiilor create intr-o paleta larga de culori.

Targetul lui Christopher Bailey a fost femeia foarte tanara, iar celebritatile prezente la eveniment in numar foarte mare au demonstrat aprecierea de care are parte designerul in randul tinerelor vedete. Victoria Beckham, Mary-Kate Olsen, Liv Tyler, Freida Pinto sau Gwyneth Paltrow au fost prezente la un show in care creatiile vestimentare prezentate au parut a le fi destinate special fiecareia dintre ele. Astfel, sub aspectul aparent clasic, detaliile au facut diferenta dintre banal si glamorous, iar rezultatul a fost unul stralucitor, pana si clasicul treci bej fiind transformat, pentru un look foarte modern, de umerii bufanti si manecile cu pliuri.

Aspectul proaspat al modelelor, cu parul lasat liber si cu un machiaj foarte natural a desavarsit imaginea femeii pe care Christopher Bailey isi propune sa o imbrace in primavara lui 2010: tanara, frumoasa, moderna, mereu in pas cu moda.