De o frumusete si o eleganta indisputabile, dublate de o motorizare fara cusur si completate de un interior de 5 stele, modelul 2008 al Cadillac CTS este exact masina de care ai nevoie pentru a arata ca intr-adevar esti cineva. Aceasta este fara indoiala o masina pentru oameni rafinati, stilati, pretentiosi. Dar sa detaliem! La exterior, suntem atrasi de designul modern desprins parca dintr-o pictura de inspiratie cubista – in special, daca privim masina din fata, atentia ne va fi cu siguranta atrasa de forma trapezoidala a farurilor si de grilajul in forma de pentagon.

In interior, tapiseria din piele de culoare gri si alba, bordul rotunjit si plin de butoane cu un design cu foarte mult bun gust, din care se ridica miraculos, imediat ce pornesti masina, un ecran LCD touchscreen pe care sunt afisate informatii ce tin de sistemul navigational sau cel audio, precum si atentia deosebita acordata detaliilor (de exemplu, manerele portierelor sunt iluminate individual), toate acestea ne fac sa vrem sa ramanem cat mai mult timp la volan.

Sub capota gasim un motor de 3.6 litri cu sase pistoane in V care dezvolta o herghelie de cai putere (304 la numar) si consuma in jur de 10 litri la suta de kilometri (consum mixt). Transmisia se face fie manual, fie automat, in ambele cazuri avand 6 trepte.

Pentru a-i incuraja pe proprietari sa se foloseasca fara retinere de puterea oferita de motorul V6, constructorii au inclus urmatoarele elemente de siguranta: ABS, control al tractiunii, sistem antiderapaj, airbag-uri laterale si frontale.