Reprezentantii Pantone (autoritatile in domeniul culorilor) vorbesc despre alegerea designerilor pentru elementele de baza atat in linii cat si in culoare si tot ei sunt si cei care realizeaza un raport complet al tendintelor in culori in acest sezon de toamna/iarna 2009. Paleta de culori este diferita de ceea ce ne-au obisnuit anii trecuti: este remarcabila si foarte puternica. Conform declaratiilor exista un scop economic bine stabilit in contextul crizei actuale: incorporarea unor culori vibrante cu scopul de a atrage atentia consumatorilor si a-i inspitii sa cumpere.

 

Rosul – o culoare sigura in vremuri nesigure, exprima dorinta de coeziune si stabilitate. American Beauty cum o numesc cei de la Pantone – va declina in nuante din cele mai variate: rosu intens, electric sau rosul cu accente mai calde (cherry, tomato, watermelon, paprika etc).

Rozul – adauga o scanteie oricarei colectii plecand de la Rapture Rose si trecand prin tonuri vibrante de fuchsia sau de rozuri pale. Sfatul specialistilor este de a urmarii tonul de Rapture Rose atat in accesorii cat si in produsele cosmetic propuse in acest sezon.

Auriul – pornind din nuante calde de Honey Yellow si trecand spre tonuri aprinse de galben neon, nimic nu e subtil. Sa nu uitam de olive (sau maslina cea verde dintr-un pahar cu martini) ce va aduce un ton de elegant si stil oricarei tinute in aceasta toamna.

Iron- este numit si "noul negru", aducand o nota interesanta colectiilor. Nici gri nici maro, iron deserveste perfect nuante precum bejul, crème brule sau nomad si face legatura intre acestea si nuantele deschise de gri aducand un plus de naturalete colectiilor. Exemplul combinatiilor perfecte sta in colectia toamna iarna 2009 semnata Roberto Cavalli.

Indigo, albastru inchis, albastrul electric, Majorca Blue – culori tari ce au scopul de a oferi unei colectii rafinament si senzualitate sau de mister. Combinate intre ele sau cu tonuri de Burnt Sienna sau American Beauty.