Designerul Catalin Botezatu va prezenta in premiera in cadrul editiei din acest an a Festivalului Bucharest Fashion Week, desfasurat la Rin Grand Hotel intre 26 si 28 noiembrie, noua colectie de costume de baie intitulata "The Last Samurai" si noua colectie Haute Couture "Return to Ra".

Prezenta fidela a renumitului festival de moda, Catalin va impresiona cu siguranta publicul prin doua colectii speciale care abunda in detalii inspirate din traditia japoneza, pe de o parte si, de credinta egipteana politeista pe de alta parte.

Designerul a acordat atentie fiecarui detaliu al celor peste 50 de piese ale colectiei "The Last Samurai", insistand ca unele elemente sa fie importate direct din Japonia. Astfel, modelele vor defila purtand coifuri autentice de samurai, denumite Kabuto, datand din secolul XIX, aduse tocmai din Osaka.

Elemente ale traditionalei armuri Yoroi se regasesc in detaliile costumelor de baie. Catalin Botezatu a apelat la tehnici superioare combinand insertiile metalice cu materialul lycra din care sunt croite costumele de baie.

Machiajul realizat de make-up artistul Mirela Vescan va fi in ton cu traditia japoneza. Ochii modelelor sunt conturati puternic, pometii contin insemne japoneze. Manechinii vor avea extensii aplicate sub forma unei cozi fixate vertical precum samurai autenticii, asigurate de hair-stilistul Laurent Tourette.

Sursa: www.agentiadepresamondena.com