Designerul Iulia Dima isi completeaza portofoliul de creatii prin lansarea “Russian Fairytale”, colectia pentru sezonul toamna-iarna 2013-2014. O colectie care isi propune sa exprime opulenta si glam-ul specific caselor nobiliare rusesti si al carei laitmotiv este papusa creata special de designer pentru a aminti de frumusetea printeselor Rusiei si a sustine conceptul ca intr-o compozitie decorativa.

Suportul de tesaturi pe care sunt aplicate printurile supradimensionate si cele allover ofera multiple efecte stilistice si transpun colectia in contemporan pastrandu-i insa patina unei povesti parca demult stiute.

161_8.jpg

Asocierea printurilor cu diferite tesaturi din fibra fina precum dantela, matasea sau blana, dar si recurenta franjurilor, confera colectiei o anumita dinamica. S-au folosit si tesaturi metalice cu aplicatii de paiete ce sustin eleganta si rafinamentul creatiilor. Designerul a urmarit ca toate tesaturile utilizate sa aiba un aspect plastic.

161_16.jpg

Cromatica este centrata pe o paleta rece care susține conceptul colectiei: verde smarald, albastru inchis, rose-uri, nude-uri. In plus, albul abundent aminteste de strazile inzapezite ale Sankt Petersburgului completand imaginea unei ierni autentice, luminoase si stralucitoare.

161_15.jpg

“Sursa de inspiratie a colectiei toamna iarna 2013/2014 a fost fascinanta atmosfera a Rusiei. Mi-am dorit o colectie expresiva, contemporana, desi bogata in elemente retro, o colectie “vie”. Ca element central, am ales printurile supradimensionate si le-am aplicat pe tesaturi fine, pe dantela sau lana. Franjurile si blana dar si paietele sau bijuteriile aplicate pe haine confera un aer glam si sustin rafinamentul colectiei. Pentru ca m-am gandit la fiecare dintre voi, am creat o colectie pentru toate tipurile de silueta!” Iulia Dima

Creatiile semnate Iulia Dima pot fi achizitionate din:

BUCURESTI: Galeria Designerilor Romani – Cocor Store

CONSTANTA: Magazinul New Elle

BRASOV: Magazinul Dia Vynne

Online: www.idelier.com si www.zega.ro