Amorphis a concertat in 2006 la ARTmania Festival din Sibiu si in 2008 la Romexpo impreuna cu formatia germana Haggard. Initial, trupa canta un death-metal curat, dar albumele produse de-a lungul timpului au evoluat spre alte subgenuri muzicale. Textele pieselor sunt inspirate din poemul epic Kalevala, simbolul nationalismului finladez, publicat in timpul dominatiei ruse de medicul, folcloristul si filologul Elias Lönnro.

Dupa marele succes datorat noului membru Tomi Jousten, un vocalist deosebit, si a magnificului album "Eclipse" din 2006, Amorphis a reinceput cautarile in Kalevala si a creat o noua poveste: "Skyforger". „Un album epic, impresionant si solemn. Amorphis a atins noi inaltimi, pentru ei cerul nu este este limita, ci doar inceputul unei noi calatori." Terrorizer UK

Cei de la Amorphis vor canta pe scena din Arenele Romane in 29 Octombrie 2009, incepand cu ora 20:00. Biletele in valoare de 85 RON, sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos si Diverta, a librariilor Carturesti, online pe ticketpoint.ro, myticket.ro si eventim.ro. In seara evenimentului vor fi disponibile bilete in valoare de 95 RON.

Sursa: www.ticketpoint.ro