Diva desculta revine!

Diva Desculta revine la Bucuresti, la Sala Palatului, pe data de 1 octombrie 2009, intr-un concert special organizat de Events.

Supranumita „diva desculta" (datorita aparitiilor pe scena in picioarele goale) Cesaria Evora este cea mai cunoscuta cantareata de morna, un melanj intre fado portughez ?i blues. Vocea ei nostalgica poarta amprenta parfumului uluitor al Insulelelor Capului Verde, multa vreme un pilon al comertului cu sclavi si saraciei: durere, pasiune, arsita, exotism.
Rogmar, ultimul album al Cesariei, marturie a unei logevitati artistice de invidiat, este al zecelea din cariera sa. Titlul materialului vine de la „rogar" (a ruga, a implora) si „mar" (mare). El povesteste despre istoria zbuciumata a arhipeleagului Capului Verde, despre pescarii plecati pe mare, pe canalele dintre insule, care se rugau in barcile lor fragile ca marea sa ii ierte de furia ei. Printesa rasfatata a unei tari ce nu exista pana la ea, cel putin in perceptia publicului, Cesaria adora sa priveasca marea, ore in sir, insa nu intra niciodata in apele ei.

„Albumul vorbeste despre tenacitatea, curajul si valorile care ard inca in sufletul meu", spune diva desculta despre Rogamar. La aceste trairi, adauga pian, chitara, viori si accentul unic al compozitorilor si muzicienilor din Sao Vicente. „Un material in egala masura portughez, francez si african, Rogamar este proaspat, oceanic… complet", mai spune Cesaria.

Biletele se pot cumpara la pretul de 85 RON, 115 RON, 160 RON sau 230 RON, in functie de categorie, prin intermediul site-urilor www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro, precum si la casa de bilete a Salii Palatului, in reteaua magazinelor Diverta din Bucuresti si din tara si in punctele de vanzare Eventim din magazinele Germanos din toata tara.