Etro, Milano, Colectia toamna/iarna 2009

Colectia acestui sezon  este o reinviere a veritabilei mostenirii pe care casa Etro o are de generatii. De inspiratie bizantina, colectia toamna/iarna 2009 aduce texturi bogat lucrate cu imprimeuri sofisticate si aplicatii din diverse materiale.

Rochiile si jachetele au fost imbogatite cu insertii complicate de margele metalice si broderii cu pietre. Aplicatiile din piele metalizata suprapuse peste topuri si rochii amintesc de minunatele mozaicuri bizantine estice regasite in Siria, Palestina sau Egipt, imbogatite cu franjuri din matase, broderii si lanturi metalice.

Schema de culori aleasa de designeri este una in tonuri calde de sofran, caramiziu, albastru paun si tabac. Pentru o stralucire aparte s-a ales adaugarea unor materiale in tonuri metalizate de bronz, negru sau cositor.

Croielile sunt realizate in linii simple, pentru fluidizarea miscarilor. Pantalonii de inspiratie masculina cu pliuri in talie se opresc putin deasupra gleznelor, iar blazerele si jachetele au o linie aerisita, croite in jurul umerilor pentru un efect sculptat. Rochiile de seara sunt lungi, vaporoase realizate din sifon sau in croieli simple imbogatite cu ornamente. Jerseurile lucrate din mohair moale si tricourile cu aplicatii sunt perfecte pentru combinatii sofisticate in alegerea tinutelor de zi sau de seara.

Sandalele sunt cu tocuri inalte imbogatite cu insertii din piele neagra sau auriu metalizat.