Decorarea localului de nunta reprezinta un moment extrem de important pentru orice mireasa, fie ca ia parte efectiv la plasarea aranjamentelor sau pur si simplu alege cateva imagini din catalog. De la foma meselor pana la culoarea servetelelor, totul este foarte important si toate trebuie sa se imbine perfect. Insa in marea aceasta de alegeri, parca una este cea care are un rol decisiv: alegerea aranjamentelor florale. Si, pentru ca fiecare an este diferit in materie de trenduri in ceea ce priveste decorarea localurilor pentru nunti, iata cateva ponturi, dictate de tendintele acestui sezon, de care ar trebui sa tii cont in cazul in care planuiesti sa devii mireasa in perioada imediat urmatoare:

Less is more

In principiu, rezuma-te la un singur tip de flori sau la o singura culoare. Daca, totusi, iti doresti ceva mai indraznet, poti combina flori de acelasi tip in doua culori diferite. O alegere buna ar fi fucsia si oranj sau rosu si verde lime. Pentru mai multa textura, poti opta pentru o singura culoare, dar mai multe tipuri de flori. In acest caz, trebuie sa te asiguri ca nuantele diferitelor tipuri de flori sunt foarte apropiate, preferabil de nedistins.

Strecurate printre flori…

Unul dintre cele mai abordate trenduri ale acestui sezon consta in crearea unor aranjamente din flori printre care au fost strecurate fructe, ierburi si chiar legume. Rezultatul este o combinatie frumos colorata, haioasa si perfect potrivita pentru acest tip de eveniment.


In boluri transparente

Un trend nu tocmai nou, dar care ramane perfect actual si in acest sezon, consta in dispunerea aranjamentelor florale in boluri de cristal. Apa din boluri poate fi colorata – atentie, insa, la culoare! Orice exagerare prin folosirea unor culori nenaturale poate da senzatia de kitch – sau poti plasa pietre de diferite marimi si culori pe fundul bolului. Poti opta pentru un bol cu o singura floare mare, care sa pluteasca deasupra apei, sau poti alege floricele micute, care sa pluteasca printre petale. In functie de preferintele tale si de recomandarile decoratorului ales de tine, poti alege boluri de aceeasi dimensiune, care sa fie aranjate simetric pe mese, sau poti opta pentru boluri de diferite dimensiuni, care sa fie presarate pe mese intr-o aparenta dezordine.

Asimetrie

Cu riscul de a supara nuntasii mai suspiciosi, poti opta pentru aranjamente diferite pentru fiecare masa. Bolurile pot fi total diferite sau pot varia doar in ceea ce priveste dimensiunea sau forma. Este important, totusi, in ciuda asimetriei, sa pastrezi un aspect omogen.

Indrazneste ceva colorat!

Daca tendintele anilor trecuti se invarteau doar in jurul culorilor palide, impactul vizual bazandu-se doar asupra aspectului aranjamentului floral, trendurile acestui sezon iti permit sa indraznesti sa optezi pentru culori mult mai puternice. Specialistii recomanda oranj, mov sau un verde emanand afinitati eco.

Chiar daca iti doresti sa te implici foarte tare in decorarea localului, este important sa ceri parerea unui specialist, chiar si doar pentru a obtine cateva linii generale de decorare dupa care sa te poti ghida. Indrazneste sa combini, sa iesi din tipare si sa faci totul cu zambetul pe buze.