Ce se poartă și ce stiluri au ieșit din modă în acest sezon în materie de coafuri pentru mirese și pentru domnișoarele de onoare? Ne dă toate detaliile hair-stilistul Cătălin Dulu, art director și trainer formator al Școlii de coafură Cornel Saru.

Spre deosebire de anul trecut, când împletiturile încă reprezentau conceptul de bază, în această vară fericitele mirese au la dispoziție buclele, atât în cazul cocurilor, cât și pentru părul desprins. Se pornește astfel de la principalul trend general al acestei veri, anume buclele ultra lejere (beach-waves), aparent nefinisate, pentru construirea cocurilor înalte (în cazul persoanelor mai mici de înălțime) sau cocurilor joase (pentru fetele înalte ori care optează pentru pantofi cu tocuri generoase).

De asemenea, un plus în apreciere vor aduce cocurile asimetrice, cu părul prins într-o parte mai ales dacă rochia prezintă un croi la rându-i asimetric. În egală măsură, sunt la mare căutare coafurile obținute din prinderea incompletă a părului, adică va fi fixată doar partea superioară până la aproximativ jumătatea urechii, iar zonele din spate lăsate libere, ele fiind oricum acoperite de lungimea voalului.

13.jpg

O alegere cel puțin la fel de inspirată este și cocul imperfect finisat, obținut prin prinderea aparent neglijentă a acelorași bucle lejere. Această coafură, cât și părul liber, ondulat, reprezintă opțiunea principală în special în cazul petrecerilor în aer liber, atât pentru mireasă, cât mai ales pentru domnișoarele de onoare.

Ceremoniile pretențioase, costisitoare, desfășurate în spații distinse ori exclusiviste cer în continuare atenție la etichetă, mireasa având nevoie de un coc perfect finisat, cu un luciu natural impecabil, obținut printr-o construcție compactă, singulară, joasă (gen coc spaniol) sau înaltă (gen Audrey Hepburn), din nou, în funcție de înălțimea purtătoarei. În privința accesorizării aveam din nou de a face cu o schimbare foarte importantă față de anul trecut și vorbim deci în această vară de accesorii discrete, mici ca dimensiuni (în cazul bentițelor, diademelor sau bandanelor), naturale în cazul florilor.

Foto: Pinterest, Elle