De multe ori incercarea de a obtine o piele cat mai frumoasa, luminoasa si sanatoasa se poate finalizat cu traume indelungate asupra tenului si corpului. Mai jos sunt opt dintre cele mai des intalnite greseli realizate in procesul de ingrijire a pielii

1. Scoaterea cosurilor si punctelor negre

Tine minte ca nu esti un dermatolog sau specialist in cosmetica, iar un astfel de procedeu poate fi unul dintre cele mai mari atacuri asupra pielii.

2. Exfolierea exagerata

Pielea ta nu poate suporta prea mult bine, asadar nici o exfoliere prea dura. Expertii recomanda folosirea unor produse speciale, de maxim doua ori pe saptamana.

7-exfoliation-mistakes-to-avoid.jpg

3. Spalarea exagerata

Spalarea este un alt obicei de ingrijire a pielii care daca este realizat in exces va avea rezultate daunatoare. Incearca sa speli si usuci pielea cu delicatete.

4. Folosirea acelorasi produse in tot timpul anului

Pielea ta are nevoie de produse de ingrijire si infrumusetare alese in functie de sezon, nu doar in functie de caracteristicile dermatologice.

5. Nediferentierea zonelor sensibile

Pielea din jurul ochilor si buzelor este mai subtire, ca atare are nevoie de o ingrijire mai delicata si de aplicarea unor produse special destinate acestor arii.

dry-skin.jpg

6. Bronzarea si/sau neutilizarea protectiei solare

Oricarei femei ii place o piele maronie, frumos bronzata. Insa expunerea prelungita la soare si nerespectarea orelor optime de bronzare vor imbatrani pielea, distrugand tesutul cel mai exterior.

7. Fumatul

In urma cercetarilor a rezultat ca persoanele care fumeaza se confrunta cu o imbatranire si ridare premature ale pielii; la care se adauga bineinteles diferite probleme de sanatate.

8. Neglijenta

Chiar si o seara in care nu te demachiezi sau o scurta perioada in care nu folosesti crema de fata si corp vor avea efecte neasteptat de daunatoare asupra tenului si corpului tau.