Roja Dove, cea mai citată autoritate din istoria parfumurilor şi cel mai inovator creator de parfumuri, a venit în premieră în România, la invitaţia MADISON absolute beauty. Cu acest prilej, Roja Dove a prezentat întreaga linie de parfumuri, alături de două noi arome ce îi poartă semnătura.

Roja Dove a petrecut două decenii în cadrul companiei Guerlain, timp în care a căpătat titulatura “Professeur de Parfums” şi a fost ales Ambasadorul Global al Guerlain. El este astfel prima persoană din afara familiei Guerlain onorată cu această distincţie.

unnamed-1.jpg

După ce a părăsit casa pariziană, Dove a înfiinţat propria sa companie cu scopul de a redefini luxul şi creativitatea în universul parfumurilor. Astfel, acesta a demarat un adevărat maraton al călătoriilor pentru a-şi lărgi cunoştinţele şi a-şi consolida afinitatea către arome, împărtăşindu-şi pasiunea şi talentul cu numeroase case din industria produselor de lux, precum Baccarat, Clive Christian sau Houbigant. În urma acestor călătorii, Roja a transpus expertiza şi cunoştinţele acumulate în cartea The Essence of Perfume, cel mai comprehensiv ghid de parfumuri atât pentru amatori, entuziaşti, cât şi experţi.

Anul acesta Roja Dove a fost numit Ambasadorul Creativităţii în cadrul campaniei de promovare a Marii Britanii. Alături de el, au fost alese şi personalităţi precum Elton John, Victoria Beckham sau Richard Branson pentru a susţine campania.

“Sunt mândră de faptul că am reuşit să le oferim o ocazie excepţională clienţilor noştri, aceea de a-l cunoaşte pe cel mai respectat parfumier al lumii. Şi de această dată MADISON a reuşit să creeze o sărbătoare, una a simţurilor, a rafinamentului şi a reunit adevăraţii împătimiţi ai parfumeriei de lux”, spune Madeleine Florescu, MADISON absolute beauty.

unnamed-5.jpg

Unul dintre parfumurile prezentate în cadrul evenimentului a fost Roja Haute Luxe Parfum, probabil cel mai rafinat parfum din lume, un parfum ce dă dovadă de o rară perfecţiune şi de o frumuseţe de neegalat.

“Atâta vreme cât există pasiune, există şi parfum. Acesta este parfumul meu şi sper că o să fiţi la fel de încântaţi ca şi mine. L-am creat folosind toate ingredientele pe care le iubesc. Fiind întrebat constant ce port, urmat de întrebarea „pot să cumpăr”, am decis să lansez o cantitate mică în fiecare an din această aromă”, spune Roja Dove.

Roja Dove a conceput Roja Haute Luxe în urmă cu 10 ani din dorinţa de a-şi crea o aromă unică, doar a sa. În momentul în care aroma folosită a fost reformulată, Roja a încetat să o mai poarte. Astfel, a început să viseze la un nou parfum pentru crearea căruia a lucrat neîncetat timp de aproape nouă luni.

unnamed-2.jpg

Roja Haute Luxe devine cel mai exclusivist parfum al lumii. În fiecare an, acesta va fi lansat pe 25 septembrie, de ziua de naştere a lui Roja Dove, într-o ediţie extrem de limitată şi, odată vândută, aceasta va fi reeditată abia în anul următor. Numărul de sticle disponibile anul acesta în întreaga lume este 50. Dintre acestea, Roja Dove va lua 25 de sticle pe care le va prezenta în ţările în care brandul său este prezent, iar 25 vor rămâne la Harrods. În cadrul evenimentului din România au fost achiziţionate două parfumuri Haute Luxe, un succes câtă vreme un exemplar costă 15000 Lei.

Note de top – bergamotă

Note de mijloc – trandafir de mai, iasomie, ylang ylang

Note de baza – ghimbir, cuișoare, scorțișoară, muşchi de stejar, vetiver, patchouli,

lemn de cedru, amyris, vanilie, iris, răşină, ambră, labdanum

În parfum – frunze de 24 de carate de aur

Cel de-al doilea parfum prezentat la Bucureşti a fost NÜWA, „Elixirul zeilor”. În crearea acestui parfum, Roja s-a lăsat inspirat de către legenda NÜWA, o zeitate chinezească despre care se spune că este cea care a dat naştere femeii şi bărbatului. Potrivit legendei, toţi chinezii sunt descendenţii săi. Deşi NÜWA a creat întreaga lume în şapte zile, Roja Dove a avut nevoie de 27 de luni pentru a finaliza această aromă care reuşeşte să redea şi să celebreze tradiţia chineză.

Parfumul este prezentat într-o sticlă pătrată cu un buşon, laitmotivul brandului ROJA PARFUMS, ce dispune de 14 cristale Swarovski, produse în exclusivitate într-un roşu intens, o culoare plină de semnificaţie în cultura chineză. NÜWA va fi disponibil în magazinul MADISON absolute beauty începând din luna ianuarie 2014, la preţul de 5000 Lei.

Note de top – lămâie, bergamotă

Note de mijloc – trandafir, iasomie, ylang ylang, imortele, coacăze negre

Note de bază – piper negru, cuișoare, chimen, muşchi de stejar, vetiver, patchouli, iris, ambră, cistus, labdanum, mesteacăn

La MADISON absolute beauty descoperiti cele mai exclusiviste parfumuri, parfumuri de nişă, parfumuri rare, esenţe de cameră şi numeroase produse cosmetice preţioase.