Jean Paul Gaultier, nascut pe 24 aprilie 1952, in Arcueil, Val-de-Marne, Franta, este un designer francez de haute couture. Gaultier a fost director de creatie al casei Hermes din anul 2003, pana in anul 2010.

A fost si gazda a emisiunilor de televiziune Eurotrash.

Gaultier nu a terminat nici o scoala de specialitate in ceea ce priveste designul. Cu toate acestea, de la o varsta frageda, el a inceput sa trimita schite catre case de moda renumite.

Pierre Cardin a ramas impresionat de talentul lui si l-a angajat ca si asistent al lui, in anul 1970. In continuare a lucrat cu Jacques Esterel in 1971 si cu Jean Patou.

Prima sa colectie a fost lansata in anul 1976, iar stilul sau irreverent s-a facut marcat din anul 1981, creandu-si reputatia de copil teribil al modei franceze.

Multe dintre colectiile urmatoare au fost in preponderenta pret a porter , in timp ce colectiile sale couture sunt foarte formale, insa in acelasi timp si neobisnuite.

Desi multi la vremea respectiva au caracterizat designul lui ca fiind decadent, Melka Treanton de la revista Elle, Claude Brouet si Catherine Lardeur de la revista franceza Marie Claire, au fost seduse de creativitatea si talentul lui.

In anul 1985 el a creat in premiera fustele pentru barbati , iar in anii “90 a creat costume “sculptate” pentru Madonna, printre care faimosul sutien conic .

Gaultier a socat si prin folosirea unor modele non conventionale precum barbati mai in varsta, femei plinute, modele tatuate, cu piercing. Acest lucru i-a adus lui Gaultier atat criticism, cat si o enorma popularitate .

Gaultier a creat o serie de costumatii pentru rockerul Marilyn Manson, pentru cantareata franceza Mylene Farmer, pentru Kylie Minogue in turneul KYLIEX2008, si pentru faimosul cantaret din Hong Kong, Leslie Cheung.