Jessica Alba, pe numele sau intreg Jessica Marie Alba, este o frumoasa actrita americana nascuta pe 28 aprilie 1981, in Pomona, California.

Copilaria i-a fost marcata de o multitudine de maladii, printre care: pneumonie, apendicita, amigdalita, astm, comportament obsesiv- compulsiv. Din cauza faptului ca petrecea mult timp in spital, Jessica devenise izolata de ceilalti copii.

Ea si-a inceput cariera de timpuriu, inca de la varsta de 13 ani, odata cu rolurile din filmele Camp Nowhere si The Secret World of Alex Mack.

Odata cu Dark Angel, Alba a devenit idolul adolescentilor si totodata un sex-simbol.

A castigat multe premii de interpretare, printre care premiul pentru cea mai buna actrita aleasa de catre tineri, Premiul Saturn pentru Cea mai buna actrita de televiziune și o nominalizare la Globurile de Aur pentru rolul sau din serialul Dark Angel.

A aparut in mai multe topuri ale Celor mai frumoase sau Celor mai dorite femei din Statele Unite, realizate de catre revistele glossy.

In anul 2007 a fost desemnata de catre revista FHM Cea mai sexy femeie din lume. A trecut printr-un proces cu revista Playboy, care i-a folosit abuziv imaginea pe coperta numarului martie din 2006.

Alba este casatorita cu Cash Warren, fiul actorului Michael Warren, din anul 2008 si au impreuna doua fiice: Honor Marie Warren (nascuta in 2008) si Haven Garner Warren (nascuta in 2011).