Jessica Lange nascuta pe 20 aprilie 1949, este o actrita americana de film, teatru si televiziune. Este privita ca una dintre cele mai bune actrite ale generatiei sale, dat fiind numarul mare de premii si nominalizari acumulate pe parcursul carierei de actrita:sase nominalizari Academy Award, doua premii Oscar, douasprezece nominalizari la Globul de Aur din care a castigat cinci, trei nominalizari la premiile Emmy, castigand unul, o nominalizare la British Academy Film Award si una la Laurence Olivier Award.

Lange a fost descoperita de catre producatorul Dino De Laurentiis, facandu-si debutul in cariera artistica in anul 1976, cu rolul din filmul King Kong.

Printre filmele care au consacrat-o: Tootsie, Frances, Country (1984), Sweet Dreams (1985), Music Box (1989), Blue Sky (1994) – unde a jucat rolul unei maniace depresive, pentru care a castigat premiul Cea mai buna actrita.

Pe langa cariera in fim , Jessica lucreaza si ca fotograf, avand publicate doua colectii de fotografii, si face munca de filantropie, ocupand pozitia de ambassador UNICEF in lupta impotriva HIV/SIDA in Congo si Rusia.

Ea este de asemenea, o sustinatoare inflacarata a drepturilor omului, sprijinindu-i pe calugarii budisti din Nepal.

Actrita a fast casatorita cu fotograful Francisco “Paco” Grande intre anii 1970 – 1981.

Intre anii 1982- 2010 Jessica a trait alaturi de actorul Sam Shepard, cu care are doi copii Hannah Jane, nascuta in 1985, si Samuel Walker, nascut in 1987. Pe langa acestia, mai are o fiica Alexandra, nascuta in 1981, al carei tata este dansatorul si actorul rus Mikhail Baryshnikov.