Kristen Jaymes Stewart nascuta pe 9 aprilie 1990, este actrita americana de cinematograf și televiziune. Este cunoscuta pentru rolul Bella Swan din filmul bazat pe best-sellerul lui Stephenie Meyer, Twilight/Amurg, in care a jucat impreuna cu Robert Pattison, ce-l interpreteaza pe Edward Cullen, un vampir care se indragosteste de Bella.

A avut roluri si in filmele : Panic Room (2002), Zathura (2005), In the Land of Women (2007), The Messengers (2007), Adventureland (2009) si The Runaways (2010).

In 2012 actrita va juca in filmele Snow White & the Huntsman, On the Road si in partea a doua a filmului Twilight Saga: Breaking Dawn.

A mers la scoala pana in clasa a 7-a, iar apoi si-a continuat studiile acasa.

Kristen si-a inceput cariera de actrita la varsta de 9 ani, cand un agent a vazut-o jucand intr-o sceneta de Craciun la scoala unde invata.

Parintii ei lucreaza si ei in televiziune, tatal ei, John Stewart fiind regizor si producator de televiziune (a lucrat pentru Fox ), iar mama ei, Jules Mann-Stewart secretara de platou in Maroochydore, Queensland, Australia. Din acest motiv, Kristen se gandea ca va ajunge si ea sa lucreze pe platourile de filmare, ca scenarist sau regizor, insa nu s-a gandit niciodata ca va ajunge actrita. “Niciodata nu mi-am dorit sa fiu in centrul atentiei – nu eram unul din acei copii ‘imi doresc sa fiu faimos, imi doresc sa fiu star””.