Kylie Minogue s-a nascut pe 28 mai 1968 si este cantareata si actrita de origine australiana.

Kylie a devenit cunoscuta dupa ce a jucat in serialul de televiziune Neighbours pentru ca in 1987 sa se lanseze si in muzica. Primul sau single “Locomotion” a stationat pe locul 1 in topurile australiene devenind cel mai bine vandut hit al ultimilor 10 ani.

Albumul sau de debut, Kylie, lansat in 1988 i-a adus recunoasterea internationala, single-ul “I Should Be So Lucky” devenind numarul 1 Marea Britanie, iar celelalte melodii ale albumului reusind sa ocupe primepe 10 pozitii in topurile britanice vreme de 2 ani.

Pe marile ecrane a debutat cu rolul in pelicula The Delinquents in 1989, acesta devenind un succes de box-office in Australia si Marea Britanie.

In 1992 revine cu noi hituri, abordand in stil mai sofisticat si matur in muzica. Hit-ul “Confide in Me” reuseste sa devina numarul 1 in Australia si Europa in 1994, urmand apoi hitul realizat in duet cu with Nick Cave – Where the Wild Roses Grow ce ii va aduce lui Minogue o recunoastere internationala credibila in lumea muzicala.

Kylie Minogue revine in 2000 cu single-ul “Spinning Around” de pe albumul Light Years, iar alte 7 hituri sunt extrase de pe acest album cu care atrista isi promoveaza o imagine sexy si provocatoare, reusind sa ajunga numarul 1 in peste 40 de tari in intreaga lume.

In 2001 lanseaza albumul Fever care devine un mare hit in multe tari, inclusiv in Statele Unite.

In 2005 isi anuleaza un turneu de promovare dupa ce este diagnosticata cu cancer la san. Dupa ce a facut operatie si a urmat tratament de chimioteraoie, Kylie revine in 2006 cu albumul Showgirl: The Homecoming Tour. au urmat in 2007 albmulul X wsi in 2008 a inceput turneul KylieX2008. In 2009 isi lanseaza ce de-al 11 album din cariera: Aphrodite.

Kylie Minogue a vandut in intreaga cariera albume in valoare de peste 68 de milioane de dolari, fiind premiata cu nenumarate premii importante precum ARIA, Brit Awards si Grammy Award.

In 2008 a primit de la Regina Elizabeth II, distinctia pentru cariera sa muzica de Officer of the Order of the British Empire (O.B.E.) la Buckingham Palace.