Destinatiile de shopping constituie, de ceva timp, o sectiune aparte pe orice site al unei agentii de turism. Ofertele sunt foarte diverse si preturile variaza in functie de orasul ales, perioada sejurului si, bineinteles, conditii. Daca, insa, esti un adevarat impatimit al shopping-ului, nu te vei declara cu adevarat multumit decat daca ai ajuns sa faci cumparaturi in zonele „sacre" destinate aproape exclusiv acestui tip de activitate. Cele mai vestite strazi din lume, gazduind magazinele unor designeri celebri, ajung sa reprezinte atractii turistice in sine, atragand milioane de turisti anual. Nu e de mirare ca 100mp pe Fifth Avenue, de exemplu, ajung sa valoreze impresionanta suma de aproximativ 1,6 milioane de dolari pe an. Cu toate acestea, branduri celebre din toata lumea se lupta in fiecare an sa obtina un spatiu cat de mic pe Champs Elysees, in Paris, sau Bond Street, in Londra. Si pentru ca locurile in top se schimba de la an la an, va prezentam in continuare, in ordine aleatorie, cateva dintre cele mai scumpe strazi din lume destinate shopping-ului:

Fifth Avenue, New York

Ocupand cel mai stabil loc in topul cele mai scumpe strazi din lume, Fifth Avenue ne forteaza sa deviem un pic de la ce ne-am propus initial si sa facem un mic clasament in care sa o mentionam ca detinatoare a primului loc. Asta pentru ca celebra strada din New York este leader in absolut toate topurile si aparent imposibil de detronat. Se pare ca cel mai luxos si mai prosper magazin de pe Fifth Avenue ar fi Hermes, celebru mai ales pentru gentile din piele. Pentru a obtine un asemenea accesoriu, insa, nu e suficient sa ajungi in New York, pe Fifth Avenue, ci e nevoie sa te inscrii pe o lista de asteptare. Mai exclusiviste sau ceva mai populare, toate brandurile se inghesuie sa isi faca loc pe Fifth Avenue, un pas esential daca iti doresti recunoasterea mondiala.

Bond Street, Londra

Bond Street este celebra ca fiind o zona destinata modei inca din secolul al XVIII-lea. Cunoscuta in trecut pentru galeriile de arta si magazinele de antichitati, faimoasa strada din Londra este locul de unde iti poti achizitiona un ceas de 50.000 de euro semnat Cartier sau Asprey.

 

Ginza, Tokyo

Ginza este, de fapt, numele unei intregi zone din Tokio. La sfarsitul secolului al XIX-lea, dupa un foc devastator, intreaga zona a fost reconstruita si zona de cumparaturi a prins contur. Ginza este locul unde veti gasi retaileri ca Yohji Yamamoto, Yves Saint Laurent, Chanel, Louis Vuitton sau Gucci.

 

Champs Elysees, Paris

Chiar daca nu cea mai scumpa, Champs Elysees ar putea sa intre cu usurinta in lupta pentru cea mai celebra strada din lume. Francezii, insa, o considera a fi pur si simplu „cea mai frumoasa strada din lume". Si poate chiar asa e, daca luam in considerare numeroasele cafenele de lux, sali de cinema si magazine care se desfasoara de o parte si de alta a sa. Iar pentru un impatimit al shopping-ului… ce poate fi mai frumos? Branduri europene precum Bel Air Fashion sau Sephora ocupa spatii generoase pe Champs Elysees, in timp ce magazine precum cel al lui Louis Vuitton satisfac cele mai exclusiviste gusturi.

Causeway Bay, Hong kong

Considerata a fi cea mai scumpa zona din lume, imediat dupa Fifth Avenue, Causeway Bay este situata in partea de nord a insulei si reprezinta cea mai mare zona de magazine din Hong Kong, incluzand magazinul japonez de 13 etaje, Sogo, si Times Square, un complex destinat in exclusivitate shopping-ului. Daca iti doresti un maraton de cumparaturi, Causeway Bay este locul potrivit pentru tine, cele mai multe magazine fiind deschise si dupa miezul noptii.

 

Bahnhofstrasse, Zurich

Cu o lungime de 1,4 kilometri, Bahnhofstrasse reprezinta una dintre cele luxoase destinatii de shopping din Europa. Si daca ceasurile elvetiene nu te-au convins sa scoti din buzunar cateva zeci de mii de euro, cu siguranta o va face diversitatea de branduri care se desfasoara de-a lungul acestei faimoase strazi: Chanel, Louis Vuitton, Armani, Ferragamo, Bvlgari sau Dior.