De curand mi-au fost prescrisi ochelari si am senzatia ca machiajul pe care obisnuiam sa il folosesc nu ma mai pune in evidenta la fel de bine. In ce fel ar trebui sa imi schimb machiajul pentru a arata cat mai bine, chiar si cu ochelari? 

Intr-adevar, faptul ca de acum inainte vei purta ochelari va trebui sa insemne si anumite schimbari in rutina ta privind machiajul. In primul rand, asigura-te ca produsele pe care le folosesti (in special creionul si mascara) sunt de foarte buna calitate si nu iti vor irita ochii, deja destul de sensibili. Iti recomand sa folosesti un mascara rezistent la apa. De obicei are o structura mai compacta si in felul acesta vei avita ca mici „bobite" de mascara sa ajunga pe lentila sau in ochi.

In functie de dioptrie, vei observa, poate, ca lentila iti micsoreaza sau, dimpotriva, iti mareste usor dimensiunea ochilor. Adapteaza-ti machiajul in functie de situatie. Daca faci parte din prima categorie, atunci foloseste un mascara negru, care sa iti curbeze genele si sa iti „deschida" ochiul. Foloseste, de asemenea, un eye liner negru, pentru a-ti accentua ochii. Daca, dimpotriva, lentilele iti fac ochii sa para mai mari, foloseste un machiaj mai discret, cu un creion si mascara cat mai aproape de culoarea naturala a genelor tale, pentru a evita sa creezi senzatia unui machiaj prea puternic.

Tine cont ca felul in care arata sprancenele tale este extrem de important, mai ales daca porti ochelari. Ai grija sa fie mereu foarte ingrijite si conturate. In felul acesta vei atrage atentia asupra trasaturilor fetei tale si nu asupra faptului ca porti ochelari.

Inca ceva, nu uita ca linia fardului aplicat sa nu depaseasca pe cea a ochelarului.

Adapteaza-ti culoarea fardului la culoarea ramelor ochelarilor. Din pacate, de acum inainte nu mai este suficient sa asortezi culoarea fardului cu cea a ochilor. Felul in care se imbina culoarea fardului cu cea a ramelor ochelarilor alesi de tine este la fel de important.

Si, nu in ultimul rand, lasa accentul sa cada asupra celorlalte trasaturi ale fetei tale. Asigura-te ca ai un ten curat, alege un ruj care sa iti puna buzele in evidenta si foloseste fard de obraz pentru un aspect mai sanatos.
Fii creativa si foloseste noul look in avantajul tau!

Succes!