Madonna a revenit in Malawi, duminica, pentru a participa la ceremonia de inaugurare a unei scoli de fete pe care fundatia ei de caritate a construit-o in aceasta tara africana, de unde cantareata a adoptat doi copii, informeaza accesshollywood.com.
Un oficial al fundatiei Raising Malawi, infiintata de Madonna, a declarat ca renumita cantareata americana a ajuns in Malawi duminica, la ora 12.30 GMT, cu o aeronava ce apartine companiei Ethiopian Airlines.
Madonna, in varsta de 51 de ani, a sosit in Malawi insotita de cei patru copii ai sai – Lourdes, Rocco, David si Mercy, informeaza Mediafax .
La inceputul acestui an, Madonna a adoptat-o din Malawi pe micuta Mercy, dupa ce, in 2008, il adoptase din aceeasi tara africana si pe David, impreuna cu fostul ei sot, regizorul Guy Ritchie, cu care are si un fiu biologic, Rocco. Madonna mai are o fiica biologica, Lourdes, rezultata din relatia ei cu antrenorul de fitness Carlos Leon.
Aceeasi sursa a declarat ca Madonna va participa la ceremonia oficiala de inaugurare a acestei scoli de fete, ce va avea loc in cursul zilei de luni.
In Malawi, tara in care jumatate din populatie traieste cu mai putin de un dolar pe zi, cel putin 500.000 de copii si-au pierdut unul sau ambii parinti din cauza maladiei SIDA.
Prin fundatia ei, "Raising Malawi", Madonna a construit un orfelinat ultramodern in localitatea Mchinji. Cantareata americana a infiintat, totodata, Consol Home, un centru de zi pentru copii, care se ocupa de cresterea si educatia a 10.000 de micuti ce traiesc in satele din apropierea capitalei Lilongwe.
Guvernul local nu finanteaza niciun orfelinat din aceasta tara saraca, toate sunt private, iar numarul acestora a ajuns la ordinul sutelor pentru o tara care este doar putin mai mare decat statul american New York.
Descrisa de numeroase ori drept "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numita si "Queen of Pop (Regina Pop-ului)", Madonna este si cea mai bine vanduta cantareata a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 200 de mil. de albume vandute in intreaga lume. In martie anul trecut, ea a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame.
Pe 26 august, Madonna a concertat la Bucuresti, in cadrul turneului "Sticky & Sweet".

Sursa: www.stilfeminin.ro