Un lucru pe care il poate observa cu usurinta oricine, atunci cand vine vorba despre gadgeturi, priveste evolutia tehnologiei care sta la baza aparitiei lor. Uneori este de-a dreptul enervanta viteza cu care evolueaza aceasta tehnologie. Daca vei cumpara, de exemplu, un aparat foto performant anul acesta, garantat anul viitor vei avea motive sa-l consideri „slabut". Pentru cei mai pretentiosi dintre noi, acest fenomen este de-a dreptul chinuitor: cum sa cumpere ceva anul acesta, cand anul viitor va aparea cu siguranta ceva mai bun? Desigur, cu aceasta mentalitate ajungi sa nu mai iei niciodata nimic, asa ca, pana la urma, si pretentiosii nostri ajung sa cedeze si sa se multumeasca cu ce le ofera „ziua de azi".

Un singur gadget a parut sa nu le dea, pana acum, asa mult de furca acestora: camerele web. De cativa ani, nu s-a mai produs nicio schimbare notabila in legatura cu ele, majoritatea modelelor invartindu-se in jurul valorii de 2 megapixeli, cu o rezolutie maxima de 960 x 720. O prima incercare de a schimba aceasta situatie este facuta de Microsoft, care a anuntat lansarea in luna septembrie a primei camere web cu adevarat HD. Camera LifeCam Cinema va atinge o rezolutie vertiala de 720 de pixeli si va capta 30 de frame-uri pe secunda (pentru necunoscatori, asta inseamna ca imaginile vor avea mai mult de 2 megapixeli). Astfel, cu LifeCam Cinema vei putea transmite la rezolutia HD de 1280 x 720. Alte trasaturi atractive ale acestei camere web ar fi si un microfon care anuleaza zgomotul de fundal, zoom digital de 4x si autofocus. De asemenea, pentru a asigura o inregistrare uniforma, fara distorsiuni, Microsoft a inclus in aceasta camera o implementare a tehnologiei nou dezvoltate ClearFrame.

Camera LifeCam Cinema va fi compatibila cu Windows Live Messenger si va putea fi folosita si cu Windows Live Movie Maker si Windows Live Photo Gallery. Pentru asta, insa, veti avea nevoie de un sistem cu un procesor dual core de cel putin 1.6 GHz si 2 GB RAM.