Naomi Campbell, nascuta pe 22 mai 1970, este un supermodel britanic.

Campbell s-a nascut in Streatham, Londra. Mama sa, Valerie Campbell este o fosta balerina cu radacini jamaicane. Naomi nu si-a intalnit niciodata tatal care a parasit-o pe mama sa la 18 ani , la doar 2 luni dupa nașterea ei.

Descoperita la varsta de 15 ani, a fost unul dintre cele mai faimoase si cautate modele ale anilor ‘80 – “90, declarate “supermodele” de catre cei din lumea modei.

Prima apariție a fost la varsta de 7 ani in februarie 1977 unde a dat un casting ca eleva pentru videoclipul lansat de Bob Marley “Is This love?”.

In timp ce era studenta la Italia Conti Academy, Campbell a realizat un spot pentru modelul Ford. Curand dupa aceea, Naomi s-a hotarat sa isi incerce norocul ca model dand o proba pentru Elite Model Management.

In august 1988 a aparut pe coperta revistei Vogue Paris, fiind singurul model de culoare care a avut aparitii pe copertele acelei revistei.

Desi considerata cel mai frumos model de culoare, ea nu a castigat niciodata la fel de multi bani precum modelele albe de top din generatia ei. In 1997, ea declara: “Exista un prejudiciu. Este o problema si nu pot continua sa o mai ignor. Acest business este despre vanzari, iar blondele cu ochi albastri se vand cel mai bine”. Un deceniu mai tarziu, Naomi a vorbit din nou despre discriminare: “Si presedinte este de culoare, insa eu ca femeie, sunt inca o exceptie in acest domeniu. Intotdeauna trebuie sa muncesc mai mult pentru a fi tratata cu egalitate.”

Naomi nu a fost casatorita niciodata. In 1980 a avut o relatie cu boxerul Mike Tyson, iar la inceputul anilor 1990 a fost intr-o relatie cu actorul Robert de Niro.

A fost logodita cu basistul trupei U2 de care s-a despartit dupa un an, si cu Flavio Briatore de care s-a separat in 2003. Naomi il considera pe Briatore “mentorul” ei.

Din anul 2008, Campbell este in relatie cu afaceristul rus Vladislav Doronin, cu care locuieste la Moscova.