Actorul Orlando Bloom a fost numit, luni, ambasador al bunavointei UNICEF, in semn de recunoastere pentru activitatea depusa in apararea drepturilor copiilor in lume, potrivit femalefirst.co.uk.

Actorul a spus, la primirea titlului, ca abia asteapta sa lucreze cu UNICEF, organizatie care face lumea un loc mai bun pentru copii, relateaza Mediafax .

"UNICEF nu doar acorda ajutoare umanitare, lucru pentru care sunt cunoscuti in toata lumea. Organizatia ofera, de asemenea, educatie si instrumente care ii ajuta pe femei si copii sa faca fata provocarilor din vietile lor. (…) Abia astept sa invat mai multe si sa sprijin UNICEF in orice fel posibil", a spus actorul.

Starul in varsta de 32 de ani lucreaza cu organizatia din 2007, cand a vizitat cu reprezentantii acesteia mai multe scoli din zone sarace din Nepal. S-a intors in Nepal in 2008, pentru a monitoriza ceea ce s-a facut pentru a imbunatati calitatea apei potabile din regiune.

Directorul executiv al UNICEF, Ann M. Veneman, a declarat: "Munca depusa in numele UNICEF de ambasadorii bunavointei ajuta la imbunatatirea calitatii vietii copiilor din lumea intreaga. Suntem mandri ca Orlando Bloom este una dintre vocile care pledeaza pentru copiii vulnerabili".

Orlando Bloom se alatura astfel unei serii de celebritati care ii include pe fotbalistul David Beckham, cantareata Shakira, actorul Sir Roger Moore si actritele Mia Farrow si Vanessa Redgrave.

Orlando Bloom este cunoscut pentru rolul Will Turner din franciza de succes "Piratii din Caraibe". El a aparut, de asemenea, in alta franciza de succes – trilogia "Stapanul Inelelor" -, in care a interpretat rolul elfului Legolas. Actorul a mai jucat in "Elicopter la pamant/ Black Hawk Down" (2001), "Troia" (2004) si "Regatul Cerului/ Kingdom of Heaven" (2004).

Sursa: www.stilfeminin.ro/