Senzatiile de piele care "tine" si disconfortul sunt date de frig, plouare, stres si lipsa hidratarii din organism. Pentru rezolvarea acestor neplacute aspecte, Bioderma a patentat si brevetat Aquagenium, din gama Hydrabio, cu rolul de a stimula sinteza Aquaporinelor cu 55%. In acest fel pielea isi pastreaza nivelul optim de hidratare, luminozitatea si frumusetea.

Aquaporinele au fost descoperite in 2003 de catre chimistul Peter Agre (pentru care a obtinut si premiul Nobel), proteine cu rol vital in circulatia apei in piele – 3 mld molecule de apa tranziteaza o aquaporina pe secunda.

Gama pe care Bioderma o va lansa Romania va contine 4 produse:

HYDRABIO Legere – crema cu efect hidratant durabil si in profunzime, pentru pielea normala sau mixta, deshidratata si sensibila, cu un +33% hidratare dupa 2 ore de la aplicare

HYDRABIO Riche – crema cu efect hidratant durabil si in profunzime, pentru pielea uscata, deshidratata si sensibila, cu un +60% hidratare dupa 2 ore de la aplicare 

HYDRABIO Ser – ser cu efect hidratant imediat si în profunzime, pentru pielea foarte deshidratata si sensibila.
Textura gel cu efect revigorant.

HYDRABIO Bonne Mine -crema hidratanta cu efect bronzant, pentru pielea deshidratat? ?i sensibila. Creaza un bronz natural si uniform. Acopera semnele de oboseala. Se recomanda a se folosi nu mai mult de 2-3 ori pe saptamana.

Toate aceste creme de hidratare pot fi folosite si ca baza pentru machiat.