Reese Witherspoon s-a nascut in 22 martie 1976 si este actrita si producatoare de origine americana.

Witherspoon a primit primul sau rol in pelicula The Man in the Moon in 1991 iar debutul in seriale tv a fost in Wildflower.

Intre 1996 si 1998, Witherspoon a mai aparut in filme precum: Freeway, Overnight Delivery, Pleasantville, Cruel Intentions si Twilight. Cu rolul din Election ea a fost nominalizata si premiul Golden Globe.

Abia in 2001 ea devine cunoscuta la nivel international cand interpreteaza rolul principal in filmul care a fost un succes de box office: Legally Blonde. In 2002 a urmat rolul din filmul care a fost pentru ea un mare succes comercial Sweet Home Alabama, iar in 2003 revine cu pelicula din seria Legally Blonde 2: Red, White & Blonde.

In 2005, Witherspoon castiga si primele si cele mai importante premii din cariera sa de actrita pentru rolul din filmul Walk the Line despre viata artistului June Carter Cash:un premiu Oscar, un Golden Globe, un premiu Bafta si Screen Actors Guild.

Reese Witherspoon a fost casatorita cu actorul Ryan Phillippe din 1999 pana in 2007 si au impreuna doi copii, Ava si Deacon. In 2011 s-a casatorit cu Jim Toth.

Ea detine si o companie de productie, Type A Films. De asemenea, Reese este implicata si in organizatii pentru apararea drepturilor femeilor si copiilor si este si ambasadoare la nivel global al firmei Avon. Din 2010 Reese are si o stea pe Hollywood Walk of Fame.