Actorul, regizorul si producatorul Robert De Niro va primi trofeul Stanley Kubrick Britannia pentru excelenta in film, la editia de anul acesta a premiilor BAFTA/LA Britannia, care va avea loc la Los Angeles, pe 5 noiembrie, informeaza variety.com.

Distinctia ii va fi acordata in cadrul unei ceremonii, pe 5 noiembrie, la Hotelul Century Plaza din Los Angeles, informeaza Mediafax .

"Robert De Niro este un simbol al filmului, iar abilitatea sa de a se pierde in fiecare personaj pe care il interpreteaza il face sa fie unul dintre cei mai apreciati artisti din lume", a declarat directorul BAFTA/LA, Peter Morris.

Cel mai nou film al lui Robert De Niro este "Everything is Fine", care va avea premiera pe 4 decembrie.

Actorul, regizorul si producatorul Robert De Niro, in varsta de 66 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentati si mai influenti cineasti din toate timpurile. Dublu castigator al premiului Oscar, pentru rolurile din "Nasul: Partea II" (1975) si "Taurul furios/ Raging Bull" (1981), De Niro a facut multe alte roluri memorabile, in special sub bagheta regizorala a lui Martin Scorsese, in filme precum "Soferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Baieti buni/ Goodfellas" (1990), "Promontoriul groazei/ Cape Fear" (1991) si "Casino" (1995). El este, de asemenea, unul dintre fondatorii celebrului Festival International de Film Tribecca de la New York, infiintat in 2002.

Premiul de excelenta Stanley Kubrick a fost infiintat dupa moartea regizorului care a creat filme cult precum"2001: O odisee spatiala" (1968), "Portocala mecanica" (1971), "Stralucirea/ The Shining" (1980) si "Full Metal Jacket" (1987). Printre cei care au primit distinctia, de-a lungul timpului, se numara George Lucas, realizatorul seriei "Razboiul stelelor", Tom Hanks, Tom Cruise, Michael Caine, Martin Scorsese si Clint Eastwood.

Sursa: www.stilfeminin.ro