Roberto Cavalli, Milano, Colectia toamna/iarna 2009

Fuste foarte scurte, esarfe, jachete din blana, cizme din piele foarte mulate pe picior si foarte lungi, toate au defilat in colectia pentru toamna lui 2009 semnata Cavalli, vorbind despre o femeie total lipsita de sentimentele romanticecu care Cavalli ne obisnuise in sezoanele trecute. "E puternica, agresiva, sexy si tanara, si ma va ajuta sa lupt cu aceasta criza", declara Cavalli in culise.

Daca de fete rele este nevoie pentru a trece cu bine de criza, atunci Cavalli are, cu siguranta, un arsenal bun de lupta. Cu un machiaj foarte strident, parul prins la spate si in culori intunecate – negru, bleumarin – modelele au defilat afisand atitudine si siguranta pe care o tinuta bine construita ti-o ofera.

Chiar daca fetele nu il vor ajuta efectiv pe Cavalli in lupta anti-criza, colectia pentru toamna lui 2009 pare a fi una pe gustul multora si vanzarile – care deja se preconizeaza ca vor fi consistente – cu siguranta vor fi adevarata arma puternica, agresiva si, de ce nu, chiar sexy, a designerului.