Ah, rujul mat! E produsul cel mai cool cu care îți poți dota trusa de make-up în acest sezon. Nimic mai stylish decât aspectul pudrat, viu colorat, fără urmă de luciu sau sclipici, al buzelor tale.

Avem câteva bănuieli referitor la cui ar trebui să-i mulțumim pentru lansarea acestui nou trend. Poate fi Lorde și pasiunea ei pentru rujurile în nuanțe intense de mov. Sau poate Angelina Jolie, Rita Ora, Katy Perry, Emma Stone, care au ales în repetate rânduri în ultima vreme să poarte rujuri mate pe covorul roșu. Cel mai sigur pariu ar fi Rihanna, care a devenit o influență importantă în fashion, atât de importantă încât de curând celebrul brand de cosmetice MAC i-a dedicat o colecție de make-up care îi poartă numele. Iar Rihannei îi plac rujurile cu aspect mat: vișiniu închis, roșu și chiar albastru.

Rujul mat arată cool indiferent de nuanța în care îl alegi și de forma buzelor pe care este aplicat. În acest sezon, îți propunem să uiți de gloss-uri și rujuri lucioase și lipicioase (nuanțele de portocaliu sidefat sunt atât de demodate!) și să-ți găsești nuanța de ruj mat cu care te simți cel mai bine. Mai toate brandurile cosmetice, de la cele de lux până la cele mass market, au propriile propuneri de nuanțe și texturi de rujuri mate. Le vei găsi sub forma clasică de ruj sau în varianta creion de buze.

Înainte de a pleca la shopping, privește galeria noastră foto cu sugestii de nuanțe și stiluri de machiaj pe bază de ruj mat!

ruj-mat-colaj4.jpg