Sarah Jessica Parker s-a nascut pe 25 martie 1965 si este actrita de film, teatru, televiziune si producatoare de origine americana.

Ea este cunoscuta pentru rolul Carrie Bradshaw din serialuld eteleviziune produs de HBO: Sex and the City (1998-2004, 2008-2010) pentru care a si obtinut 4 premii Golden Globe, 3 Screen Actors Guild Awards, si 2 premii Emmy.

Dupa aceasta serie au fost facute si doua filme: Sex and the City: The Movie si Sex si the City 2 care s-au bucurat de acelasi succes ca si seria de televiziune.

A jucat si in filme precum The Family Stone, Failure to Launch, Spinning Into Butter, Honeymoon in Vegas, L.A. Story, Mars Attacks!.

Datorita succesului pe care il are si faptului ca este considerata un trendsetter si un beauty icon, Sarah Jessica Parker s-a implicat si in lumea modei si frumusetii, lansadnu-si o linie de imbracaminte si o gama de parfumuri: Lovely, Covet, Dawn, Endless si Twilight.

Intre 1984 si 1991 a avut o relatie cu actorul Robert Downey, Jr. In 1997 s-a casatorit cu actorul Matthew Broderick cu care are impreuna 3 copii. Se implica in actiuni umanitare, fiind un membru de marca al UNICEF.