Stella McCartney, Paris, Colectia toamna/iarna 2009

„Am vrut sa vad ce face o femeie sa fie o „femeie Stella"", declara Stella McCartney despre colectia sa pentru toamna lui 2009. Reintoarcerea la duo-ul care a consacrat-o – combinezoanele si costumele – a fost o alegere foarte inspirata, desingnerul primind multe aprecieri din partea criticilor si a presei. Jachete in alb si negru sau rosu si negru, haine pentru zilele friguroase de toamna in forma de clopot si incinse la mijloc cu niste curele foarte subtiri, toate au defilat pe podiumul de la Paris, spre deliciul vedetelor prezente in primele randuri: Salma Hayek, Nan Goldin sau Beth Ditto.

Colectia pentru toamna lui 2009, semnata Stella McCartney, iti da senzatia ca moda nu este un domeniu atat de dificil, ca poti sa arati foarte bine imbracand o singur piesa vestimentara, ca frumusetea exista deja acolo, iar hainele sunt facute doar pentru a o scoate in evidenta. Iar pentru asta, nici macar nu trebuie sa scoti din buzunar sume exorbitante, colectia Stellei fiind una foarte accesibila.

Pentru colectia de toamna/iarna 2009 StellaMcCartney revine la originile creatiilor sale si readuce in atentie tinutele ce combina stilul feminin cu cel masculin pentru o colectie versatila, sofisticata si sexy: jachete largi, leggins, pantaloni cu talie inalta, paltoane confortabile. 

Jachetele sunt largi si comode in imprimeuri de alb si negru sau rosu aprins, suficient de lungi cat sa poata fi purtate ca rochii in combinatii extrem de reusite cu perechi de leggings din piele. Paltoanele largi la doua randuri sunt stranse in talie de curele subtiri.

Rochiile de seara sunt extrem de provocatoare in combinatii de dantela si matase sau satin. Ca  alternative pentru aceste tinute sofisticate sunt costumele cu sacou si pantalon pentru coctkailuri realizate din aceleasi materiale pretioase.