De obicei, se folosesc in jur de 50 de pietre din bazalt care se plaseaza in anumite puncte ale corpului. Unele dintre aceste puncte, numite chakra, sunt fixe, fiecaruia corespunzandu-i cate o piatra, de regula de dimensiuni mai mari, si sunt menite sa aduca echilibru. Alte pietre sunt folosite pentru masaj. Structura pietrelor de bazalt permite caldurii sa se distribuie treptat, atragand sangele inspre suprafata pielii, iar energia electromagnetica relaxeaza si provoaca o senzatie de liniste sufleteasca si mentala. Raceala pietrelor din marmura reprezinta un element cheie in terapia cu pietre. Ea se distribuie rapid, datorita compozitiei chimice si structurii marmurei. Senzatia este una de racorire, de curatenie, fiind binevenita dupa caldura emanata de pietrele de bazalt si eliminand orice incordare emotionala sau stres.

Terapia cu pietre se adreseaza in primul rand persoanelor care sufera din cauza stresului si/sau a insomniei. Masajul cu ajutorul pietrelor de bazalt de dimensiuni mici este foarte benefic, pacientii simtind o schimbare in bine inca de la prima sedinta, noaptea care ii urmeaza aducandu-le un somn mult mai odihnitor.

Terapia geotermala are efecte cu adevarat uimitoare, daca te rupi un pic de mediul stresant in care te invarti zi de zi si iti acorzi cateva ore de recuperare imediat dupa tratament. Nu o planifica in miezul zilei si nu te grabi sa te intorci la birou. Ia-ti liber restul zilei pentru a te hidrata corespunzator, pentru a te bucura de efectele terapiei si pentru a te scufunda intr-o stare de relaxare totala.