Daca in 2008 trendurile in materie de culori pentru rochiile de mireasa recomandau combinatii de alb si negru, maro sau nuante de verde, in 2009 miresele par a fi atrase de culori ceva mai luminoase, desi la fel de indraznete. Cele mai iubite combinatii ale acestui sezon includ rosu si galben, rosu si roz, rosu si oranj, galben si turcoaz, maro si roz. Cele care isi doresc altceva decat o rochie alba, insa le e frica sa riste o combinatie de culori, pot opta pentru o rochie intr-o singura culoare: roz, galben sau rosu.

In 2008 culorile metalice faceau furori, in 2009 miresele indraznesc combinatii luminoase, iar in 2010 deignerii anunta culori vibrante precum roz, galben sau oranj. Indiferent de sezonul in care te afli, este important sa alegi nu doar o culoare care sa-ti placa sau care sa fie in tendinte, ci si care sa se potriveasca tenului tau, culorii parului si a ochilor, si nu in ultimul rand personalitatii tale. De exemplu, oranjul, existent intr-o varietate foarte mare de nuante, se va potrivi unei mirese cu adevarat indraznete, care va stii sa-l poarte. Daca ai un ten pamantiu, evita combinatiile care includ maro, galben sau mov. Brunetele vor arata senzational in rosu, iar blondele vor capata un aspect inocent intr-o rochie de mireasa roz.

Daca nu ai curajul sa apari intr-o rochie neagra de mireasa sau daca pur si simplu dintotdeauna te-ai visat intrand in biserica intr-o rochie de printesa, alba si cu crinolina, poti aduce un pic de culoare tinutei tale cu ajutorul accesoriilor. Tendintele ultimilor ani elimina aproape in totalitate bijuteriile discrete, in culori palide, si promoveaza accesoriile foarte mari, in culori vibrante.