Actorul Tobey Maguire a anuntat ca renunta la rolul din Spiderman 4. Desi acest rol este si cel care i-a adus faima, actorul justifica aceasta decizie prin faptul ca noul scenariu aprobat de compania de film readuce personajul sau in perioada adolescentei, a scolii.

Maguire sustine ca in conditiile in care are 34 de ani, o familie, doi copii maricei prezenta sa in rolul unui adolescent de liceu nu mai poate sa fie plauzibila.

S-ar parea, insa, ca nu doar actorul din rolul principal renunta la unul dintre cele mai cunoscute productii Marvel, dar si regizorul Sam Raimi aflat in spatele celorlalte 3 serii nu a putut accepta conditiile impuse de Sony legate atat de scenariul propus cat si finantele aprobate, cu aproximativ 100 de milioane de doalri mai putin decat suma ceruta pemtru productie.

Si asta pentru ca in urma deciziei de a oferi unul dintre rolul actriteti Anne Hathaway suma initiala a fost renegociata.

Dupa acest weekend, Tobey Maguire, actrita Kirstin Dunnst si regizorul Sam Raimi au decis sa renunte la acest proiect si au declarat ca fiecare dintre cele trei productii la care au luat parte le-a adus experiente si prietenii noi.

Sony Pictures and Marvel Studios au declarat ca in 2012 vor reveni cu o noua productie Spiderman, cu o noua distributie si un nou regizor. Ce va iesi ramane sa vedem peste 2 ani.