Smokey eyes, magie noire

Ochii grafic conturati reprezinta unul dintre cele mai puternice trenduri in make up, pentru sezonul toamna/iarna 2009-2010. Alintate de stilisti „the dark decadence", pleoapele fumurii confera reprezentantelor sexului feminin o aura de seductie si un melancolic mister.

Fara nicio indoiala black is back! Toata lumea este fascinata de pleoapele negre, de la stilistii conservatoarei case Versace pana excentricul Galliano si mai nou Karl Lagerfeld care a prezentat la festivalul de la Venetia ultima colectie Chanel. Look-ul celor 35 de manechine cu pleoape „dark" a fost inspirat de una dintre figurile iconice ale secolului XX, Marchesa Luisa Casati.

Imperfectiunea, secretul perfectiunii

Cand optezi pentru un machiaj fumuriu, fardul de obraz este aproape inexistent. Buzele pot avea fie un aspect nud, fie o tenta intunecata de bordo.
Noutatea acestui trend provine tocmai din „imperfectiunea" machiajului. „Am aplicat intentionat fardul dark intr-un strat mai gros, pentru ca, in final, machiajul pleoapelor sa se intinda putin", a declarat Peter Philips directorul echipei de make-up a casei Chanel.

  

Un efect interesant se poate obtine mixand fardurile negre mate cu putin albastru metalizat. De asemenea, un detaliu sic il constituie creionul dermatograf alb, aplicat pe interiorul pleoapei.

Cele inzestrate cu ochi mari nu trebuie sa rateze acest trend. In schimb, daca natura nu a fost prea generoasa cu pleoapele tale, dermatograful negru te ajuta sa reinterpretezi acest look. Este suficient sa trasezi o linie subtire, incepand de la jumatatea pleoapei inspre exterior. Estompeaza linia astfel trasata cu o pensula de machiaj sau cu un aplicator de farduri. Asfel vei obtine acel efect usor fumuriu. Chiar daca pare o idee tentanta, nu-ti inconjura cu negru toata pleoapa mobila. Iti va face ochii sa para mai mici si mai rotunzi.

Produse recomandate:

1. Fard de pleoape D-SHADOW 3 in 1, Deborah Milano, 31 lei
3. Creion de ochi Kajal Alb, Deborah Milano, 16,30 leo
2. Eyeliner Waterproof Trinidad Black– 094, Christian Dior, 79,98
4. Fard pleoape Colorstay, Revlon, 14,99 lei