Sezonul rece 2014/2015 promovează naturalețea și stilul confortabil în materie de coafuri și tunsori. Care sunt principalele tendințe de hair-styling ale momentului ne explică specialistul Fpeople.ro Cătălin Dulu, art director și trainer formator al Școlii de coafură “Cornel Saru”.

Purtăm părul lung sau scurt în acest sezon? La această întrebare, răspunsul este întotdeauna simplu: indiferent de lungimea lui, părul va fi tuns în funcție de specificul sezonului. Se poartă, deci, părul lung sau foarte lung tuns în trepte discrete, nefilat, gros, geometric. Părul mediu poartă în continuare amprenta bobului lung sau clasic.

Citește și: culorile de păr la modă în toamnă-iarna 2014/2015

tunsori-2014.jpg

În egală măsură, o idee de succes este tunsoarea carre pe un păr mediu sau tunsoarea pixie pentru părul scurt și foarte scurt. Bretonul lung, asimetric, purtat mult într-o parte reprezintă ingredientul esenţial în tunsoare pentru această iarnă.

tunsori-par-scurt-2014.jpg

În privința coafurilor, avem de a face în acest sezon toamnă-iarnă 2014/2015 cu o explozie extrem de generoasă de idei. Vorbim, deci, despre bucle largi sau strânse, dar neaparat cu un aspect neglijent, messy, frizzy, cărări clare pe mijloc, aspect out of bed.

coafura2014.jpg

Efectul wet look, obținut prin folosirea gelului până spre jumătatea lungimii părului, reprezintă o opțiune de mare succes. Fixarea mată, fără strălucire pe un păr lung şi drept încheie seria sugestiilor pentru părul liber, neprins. În restul situațiilor, vom opta pentru coada simpla de cal, cocul tip balerină, cocul nefinisat aparent simplu obținut sau pentru codiţe împletite.

coafura-2014.jpg

Mai multe idei de tunsori și coafuri în tendințe, în galeria foto de mai jos!