In 2004, urmand o atractie naturala pentru frumusete si animat de interesul pentru lumea parfumurilor de lux (o pasiune mostenita de la tatal sau, un calator neobosit prin Orient), Sergio Momo a infiintat XerJoff International, impreuna cu Dominique Salvo, designer si coordonator imagine corporativa.

Astfel au luat nastere colectiile XJ 17/17 – parfumuri exceptionale cu caracteristici olfactive unice si ambalaje realizate din materiale nemaifolosite in parfumerie.

Toate elementele din jurul acestor colectii de „parfumuri bijuterii" sunt strans legate de natura:
de la alegerea ingredientelor din care sunt distilate parfumurile, la sticlele sculptate manual din
cuart sau suflate in sticla de Murano.

CUM AU LUAT FIINTA PARFUMURILE DE LUX

Colectia XJ 17/17 a fost creata de o echipa cu experienta internationala la Grasse, in sudul Frantei. Dupa un an de teste s-a obtinut un rezultat excelent pentru toate parfumurile, toate bazate pe o compozitie rafinata si misterioasa.

Totusi, ingredientele extrase din cele mai nobile plante, cu ajutorul celor mai inovatoare tehnologii, sunt cele care accentueaza caracterul unic al tuturor parfumurilor si compozitiilor cu adevarat speciale, imbinand traditia cu modernitatea.

O alegere atenta a ingredientelor, culese din jurul lumii, sta marturie a diversitatii naturale si
culturale a vremurilor noastre.

TEHNICA DISTILARII FRACTIONATE

Distilarea fractionata este un proces de extractie de un inalt nivel tehnologic, care face posibila divizarea aromei unui ingredient in diferiti constituenti, in vederea selectarii acelora care prezinta cel mai mare interes, in functie de rezultatele dorite. La XJ 17/17 HOMME, aceasta tehnica este utilizata pentru a obtine Lysilang, „flori de lavanda" si „inima de vetiver".

Lysilang este rezultatul distilarii fractionate a uleiului esential de Ylang – Ylang din Insulele Comore, care face posibila extragerea partii celei mai interesante din mireasma acestei flori: mireasma pura si naturala de flori albe, cu accente de Monoi, iasomie, frangipani si o nota delicioasa de lapte de cocos.

"Inima de vetiver", obtinuta prin acest proces, are un parfum de lavanda proaspat zdrobita, cu note vegetale aromatice, curate si puternice, dar si o baza foarte persistenta de ambra.

In XJ 17/17 ELLE, tehnica se foloseste pentru a obtine Lysilang si „inima de patchouli".

CO-DISTILAREA

Co-distilarea este un proces de extractie care dateaza din cele mai vechi timpuri ale istoriei parfumeriei. Procesul era folosit de arabi, care descoperisera ca produsul co-distilarii a doua ingrediente este mult mai bogat si mai complet decat cel obtinut prin simpla amestecare a doua mirosuri distilate separat.

Perfectionata folosind cele mai noi tehnologii, acest procedeu reapare in propunerea XerJoff de a crea parfumuri unice, cu proportii definite pentru fiecare dintre cele doua ingrediente. Scopul este acela de a atinge un echilibru olfactiv care variaza in functie de rezultatul dorit.

Aroma „Tonkiphora Balm" folosita in XJ 17/17 ELLE este una inedita, obtinut prin codistilarea a doua tipuri de rasini: Siamese Benzoin si Somali Opoponax. Rezultatul obtinut este o aroma cremoasa, de vanilie, cu accente de caramel, care contribuie la crearea unei baze calde, gurmande.

STICLE SCULPTATE DIN CUART
Pentru a „pazi" acest rezultat pretios, Sergio Momo a conceput o sticla sculptata in cuart de catre bijutieri iscusiti din Valenza Po si placata cu aur de 18 K. Acest obiect de artizanat italian ilustreaza creativitatea designului inovator prin crearea de flacoane de o rara frumusete, in care se ascund comori inmiresmate si elegante. Colectia de cuart include multe tipuri de piatra, printre care cuart fumuriu, cuart roz, cuart galben si tipurile foarte rare de cuart acuamarin, ametist, lapis lazuli si cuart rutilant. Sticla este asezata pe un soclu din abanos african pur, importat special, sculptat si slefuit manual. Cutia este la randul sau realizata manual, integral din lemn, tesaturi pretioase, alama si foita de aur.

STICLA DE MURANO

Celebra sticlarie Art of Venice din Murano, una dintre cele mai faimoase din lume, a produs o colectie impresionanta de sticle de parfum. O ocazie deosebita de a crea un cadou personalizat, prin alegerea uneia dintre cele patru elegante culori ale acestor obiecte de artizanat si umplerea sa cu pretioasele parfumuri XerJoff. Varietatea de culori si lucraturi poate surprinde pe oricine apreciaza frumusetea.

Sticlele de culoare albastru intens, negru, cristal si verde smarald sunt imbogatite cu decoratiuni cu foita de aur, suflate in interiorul sticlei, dupa o traditie unica a sticlarilor din Murano.

Aceste obiecte de artizanat sunt finisate cu aur si montate pe un soclu din abanos, cu numar de serie stantat pe eticheta din alama.

In ceea ce priveste originea sticlei de Murano, aceasta este garantata de marca „Vetro Artistico", creata de PromoVetro din Murano Consortium, fondata in 1985 sub patronajul Confartigianato di Venezia.

Acest marcaj are forma unei unelte din lemn – „borsella", aflata in timpul actului de creare, care poate fi rosu sau albastru, in functie de tipul de lucratura, in timp ce „borsella" si inscriptia „Vetro Artistico® MURANO" sunt inscriptionate cu foita de aur.