Valentino, Colectia Haute Couture primavara/vara 2010, Paris

Maria Grazia Chiuri si Pier Paolo Piccioli, designerii casei de moda Valentino au pastrat in toate colectiile pe care le-au realizat impreuna stilul si linia pe care mentorul lor le-a lansat si promovat de-a lungul timpului. In acest sezon, insa, cei doi designeri au ales sa schimbe complet directia si stilul abordate, aducand pe podiumul de haute couture de la Paris un trend nou, o noua silueta. Colectia pare ca vizeaza publicul tanar, dornic de noutate si frumusete, vedeta tanara si exuberanta de la Hollywood.

"Daca doresti sa ai un viitor in haute couture trebuie sa incerci ceva nou, sa atragi clienti noi care isi doresc ceva "cool" si diferit. Am incercat noi strategii, am experimentat noi siluete pentru a ne adresa femeilor tinere. Speram ca ele vor fi clientii noi de haute couture pentru ca isi doresc tinute frumoase si mai ales, personalizate.", au declarat cei doi designeri.

Comparata deja cu ultima colectie Balenciaga pentru primavara 2010, "Valenciaga", cum a fost denumita colectia Valentino este o infuzie de tinerete si futurism urban, de imagini parca rupte din filmul "Avatar".

Rochiile din matase stil bandaj drapate, jambierele si pantalonii de matase, tinutele vaporoase in culori de bej, maro, gri marcate de tonuri puternice de roz, galben si rosu au reprezentat baza colectiei.