Câștigătoarea primului loc în concursul Fashiontv Black Sea Model Awards 2014 are 18 ani și e pregătită să cucerească podiumurile de modă internaționale. Numele ei e Xenia Gavrilov, iar lumea îi spune Xiușa. Sună exotic, desprins din romanele adolescenței, dar la Chișinău, de unde vine Xenia, diminutivul este foarte întâlnit.

„Mă numesc așa toți, și prietenii, și familia. În Moldova, toate numele au câte o derivare. Xenia și Xiușa sunt ca Mihai și Mișu. La noi, toate Xeniile sunt și Xiușa, nu doar eu”, explică, haioasă, frumoasa basarabeancă. Ea este, însă, singura Xenia care a fost aleasă câștigătoarea titlului Fashiontv Black Sea Model, acordat de Fashiontv pe scena Fashion Summer Festival din Mamaia. O recunoaștere importantă și o șansă extraordinară pentru o tânără cu calități și dimensiuni ideale pentru a păși pe catwalk-urile de modă internationale: 1,80 metri înălțime, suplă, fotogenică, foarte expresivă și determinată să aibă o carieră în modeling.

Vezi aici imagini exclusive de pe scena Fashiontv Black Sea Model Awards 2014!

Descoperă aici atmosfera din backstage!

„Planurile mele de viitor țin de modeling. Fashiontv mi-a oferit o oportunitate enormă la care nici nu am visat. Am de gând să mă folosesc de ea din plin, căci nu mă văd nicăieri altundeva decât în lumea modei”, afirmă Xenia. Cum s-a întâmplat totul? A fost selectată acum puțin timp de Caravana Fashiontv în Republica Moldova. Venise pregătită să stea la Mamaia o săptămână, „dar stau deja de două luni și să știi că nici nu mi-e dor de casă. Mereu mi-am dorit să devin model, însă în Moldova abia acum au început să vină agențiile internationale, așa cum a făcut Fashiontv în cazul meu. Pot să spun că am avut cea mai frumoasă vară. Am căpătat multă experiență, am devenit mai puternică și mai sigură pe mine. Am învățat să merg pe podium. Am făcut cunoștință cu foarte multă lume care m-a influențat. A fost și greu și obositor, dar pot să afirm ferm că a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea. Și e doar începutul!”

xenia-gavrilov-fashiontv-model-23.jpg

Spune despre ea că iubește animalele („asta am moștenit-o de la tata”) și că se implică deseori în acțiuni de voluntariat („primăvara asta, în toată Moldova a avut loc recensământul, la care eu, ca un cetățean disciplinat, am activat în calitate de recenzor”). În plus, are marele noroc să arate bine, în condițiile în care insistă că nu a făcut niciodată mari eforturi pentru silueta ei. Nu a practicat niciun sport, deși acum, la Mamaia, s-a dat cu skijet-ul și cu caiacul și i-a plăcut. „Pot să-mi permit să exagerez cu mâncarea. Dar de când am venit la Fashiontv mi-am dat seama că fericirea mea poate să nu dureze mult și m-am apucat serios de sală. Continuu să mănânc mult, dar deja sănătos și am grijă de mine”, ne mai mărturisește Xenia.

Xenia este model în Comunitatea Fpeople.ro! Descoperă-i profilul, înscrie-te și tu!

https://youtu.be/6vcQWouUHgw

Vrei să fii model FashionTV? Dacă îți dorești să beneficiezi de ședințe foto gratuite, de job-uri în modelling și frumusețe și să participi la evenimentele FashionTV din țară și străinătate, înscrie-te în Comunitatea Fpeople.ro printr-un cont gratuit, participă la casting-urile din Caravana FashionTV și aplică la joburile din serviciul Fashion JOBS.

Foto: Alex Matei, Marius Nistor, arhiva personală