Cara Jocelyn Delevingne este un fotomodel, actriță și cântăreață engleză.

Ea a semnat un contract cu Storm Model Management în 2009. În 2012 și 2014, Delevingne a câștigat premiul “Modelul anului” din partea British Fashion Awards și a apărut în show-uri pentru case ca Burberry, Mulberry, Dolce & Gabbana și Jason Wu. Și-a început cariera în actorie cu un rol minor în ecranizarea din 2012 Anna Karenina. Ea a jucat rolul lui Margo Roth Spiegelman în filmul Paper Towns[12] și a apărut în filmul cu supereroi Suicide Squaddin 2016.

În 2014, Delevingne s-a clasat pe locul 6 în topul modelelor după venituri în acel an, cu câștiguri de $3,5 milioane (£2,25 milioane). Tot în 2014, Delevingne s-a clasat pe locul 13 în topul „cele mai dorite femei” realizat de AskMen.

A a urmat cursurile școlii de fete Francis Holland din centrul Londrei, până la vârsta de 16 ani, înainte de a se transfera la școala Bedales din Hampshire. Cara suferă de dispraxie și, în consecință, a avut dificultăți pe parcursul anilor de școală. În iunie 2015, într-un interviu pentru revista Vogue, s-a deschis în ceea ce privește apogeul luptei ei cu depresia, pe când avea 15 ani. Aceasta declara: “Am fost lovită de un val masiv de depresie și anxietate și ură de sine, astfel că emoțiile erau atât de dureroase încât m-aș fi lovit cu capul de un copac să mă fac praf”. La 16 ani, după definitivarea examenelor GSCE, s-a mutat la școala Bedales din Hampshire, pentru a se concentra pe teatru și muzică. După un an a renunțat și a urmat cariera surorii ei mai mari, Poppy, în modeling.

 Viața personală

Delevingne se autoidentifică ca fiind bisexuală. În iunie 2015, ea a confirmat că este într-o relație cu muziciana americană Annie Clark, cunoscută după numele de scenă St. Vincent, după ce anterior a fost într-o relație cu actrița Michelle Rodriguez.